Mind Refurbishment, Freestyle pentru Succes sau Tratament Motivațional

„Natura ne invață că orice lucru care contează se realizează în timp. Tot ceea ce contează crește metodic, construind pe o fundație solidă. Dezvoltă disponibilitatea de a continua în ciuda obstacolelor.” (Jaren Davis)

…aceasta a fost vorba „de duh” care m-a ghidat ori de câte ori îmi doream ca în profesia mea să obțin un rezultat semnificativ pe sistem de „repede înainte”, și ratam cu brio rezultatul scontat. Urma bineințeles, un șir lung de supărări, frustrări și reproșuri inerente, care nu îmi aduceau nimic bun, ba mai mult scădeau stima de sine.

 2 creier

Până într-o zi când am invătat că a greși, a eșua și a corecta e omenesc, și o fac chiar și cei mai importanți sau „iubiți” dintre pământeni. Am învățat că o viața trăită merită revizuită din când în când, fie și de dragul istoriei propriei evoluții, și că : „Este mai bine să iți trăiești propriul destin imperfect decât să trăiești viața altcuiva imitată la perfecțiune.” (Bhagavad Gita)

Aproximativ acesta a fost momentul în care mi-am permis, cu mult mai multă indulgență să încep să greșesc, să corectez și să revizuiesc tot ceea ce ținea de propria mea persoană și de profesie; să ies din zona de confort, și să nu mă mai iau chiar atât de „în serios”.

Să trec pe rând de la profesia de economistă, la cea de soft-istă, apoi la cea de inginer instalații și în cele din urmă la consultant în sustenabilitatea mediului construit. Și cine știe ce o mai urma? …

Poate şi de aceea, drumul spre vocaţia mea a fost şi este plăcerea de a călători spre acel nou care îmi dă tot timpul şansa să fiu mai bună, mai performantă,  cu trecerea timpului.

1 succes

 Până la urmă şi succesul nu înseamnă doar să excelezi în propriul tău univers, ci să te deschizi spre altele, mai apropiate sau mai îndepărtate, care abia aşteaptă să fie unite prin punţi solide de legătură. Pentru aceasta  însă dorința nu e suficientă, ci trebuie ceva in plus. Este vorba despre o nouă mentalitate şi o reînnoire a minţii, un mind refurbishment ce îţi dă zilnic elanul de a te reinventa și de a persevera. Și bineînțeles, de disciplină și consecvență.

Pentru că, nu-i așa: „Disciplina este o formă de libertate. Este eliberarea de lene și letargie, eliberarea de asteptările și cererile celorlalți, eliberarea de slăbiciune, frică și indoială.
Disciplina dă posibilitatea unei persoane să își descopere individualitatea, puterea interioară și talentul innăscut. Și din acel moment, fiecare devine stăpânul, mai mult decat sclavul, propriilor gânduri și emoții.” (H.A Dorfman)

Am învățat, mai apoi, să renunț la scuze, când îmi doresc cu adevărat ceva, să-mi prioritizez acțiunile, să nu mai invoc obișnuita scuză a „lipsei de timp”, pentru că un alt citat celebru spune:  „Nu mai spune că nu ai timp. Ai exact la fel de mult timp ca și Michelangelo, Da Vinci, Maica Tereza sau Albert Einstein.” (Jackson Brown Jr.)

…să refuz politicos și nonșalant pe cei care imi aglomerează programul de muncă inutil cu doleanțele lor personale, și să nu mă împiedic în task-urile a căror rezolvare nu ține de mine, atât de mult încât să nu pot rezolva cele ce îmi revin : „Nu lăsa ceea ce nu poți face să interfereze cu ceea ce poți face.” (John Wooden)

3 reciclare

Am învățat că a acționa, a face și a decide este mai important, mai util și mai eficient decât a amâna sau a șovăi, pentru că : „Fiecare dintre noi trebuie să suferim de una dintre cele două dureri: durerea disciplinei sau durerea regretului. Disciplina cântărește grame, regretele cântăresc tone.” (Jim Rohn)
Și chiar dacă în ecuație apare eșecul sau nereușita, este important să te scuturi, să te strângi și să o iei de la capat cu consecvență și răbdare, pentru că : „Vitalitatea se vede nu doar atunci când e nevoie să persiști, dar și atunci când e nevoie să o iei de la capat.” (F. Scott Fitzgerald)

Și, cel mai important, nu uita :  „Fii tu însuți! Toți ceilalți sunt deja luați!” (Oscar Wilde)

Surse foto: thestaffingstream.com, picturicelebre.ro