Expoziţie: Transportul public în Clujul de altădată

transport publicVineri, 21 noiembrie, de la ora 11:00, la Galeria Laterallia va avea loc vernisajul expoziţiei fotografice „Transportul public în Clujul de altădată”, organizată de Casa de Cultură a Municipiului Cluj-Napoca, Compania de Transport Public şi Asociaţia Clujul de altădată.

De la „trenuleţul” care trecea prin centrul Clujului la sfârşitul secolului al XIX-lea, la taximetre elegante, autobuze alimentate cu gigantice butelii de gaz metan, chiar un autobuz decapotat menit să transporte turiştii spre băile Someşeni, ne introduc într-o lume fascinantă a călătoriei în interiorul oraşului.

Surprinzând impresionante parade comuniste, dar şi infernala înghesuială de la orele de vârf, mijloacele de transport au colorat într-un mod aparte atât marile bulevarde centrale, cât şi austerele străzi de cartier.

Clujenii sunt invitaţi să îşi descopere oraşul de altădată, văzut prin intermediul mijloacelor de transport în comun, într-o expoziţie inedită, coordonată de Ancuţa Lăcrimioara Chiş şi Ucu Bodiceanu.

Loc: Galeria Laterallia
Biblioteca Centrala Universitara Lucian Blaga, Str. Clinicilor, nr. 2
Vernisaj: Vineri, 21 noiembrie 2014, ora 11.00
Perioada de vizitare: 21 noiembrie – 5 decembrie 2014