Transilvania Jazz Festival 2014: Jazz, carte și comedie

Pe 7 și 12 octombrie Transilvania Jazz Festival pregătește publicului clujean două seri de jazz cu suflu energic, tânăr și excentric: The Peet Project și „A night of jazz and comedy with Frank Sinatra”.

Ediția a 8-a se bucură de o serie de colaborări menite să ofere clujenilor evenimente atractive, cât mai complexe și dinamice, punând astfel bazele unui cocktail cultural demn de o viitoare Capitală Cultural Europeană. Astfel, Transilvania Jazz Festival, Festivalul Internațional de Film Comedy Cluj, Festivalul Internațional de Carte Transilvania și Internațional JazzDay își unesc o parte din eforturile organizatorice în prima jumătate a lunii Octombrie, pentru o abordare nouă a pieței de evenimente culturale din Cluj, oferind publicului două seri de jazz: în prima seară, Festivalul Internațional de Carte va fi gazda The Peet Project, care aduc un jazz accesibil și energic în cadrul primului concert outdoor TJF; iar a doua seară TJF și Comedy Cluj promit un adevărat spectacol de muzică și comedie în stilul anilor `60, nu doar un concert de jazz – „A night of jazz and comedy with Frank Sinatra”, pe scena Operei Maghiare.

comedy and jazz

  • 7 octombrie – Peet Project, Piața Unirii, ora 21.30

în colaborare cu Festivalul Internațional de Carte Transilvania

The Peet Project este un grup de jazz-pop-funk apărut pe scenele internaționale relativ recent. Înființat în 2008 cu succes răsunător în Europa, The Peet Project pășesc cu succes și pe scenele marilor festivaluri de jazz din SUA în 2013, după doar 5 ani de la înființare.

  • 12 octombrie – A night of jazz and comedy with Frank Sinatra, Opera Maghiară, ora 19.30

în colaborare cu Festivalul Internațional de Film Comedy Cluj

Actor și muzician, Gabriel Farkas, excentricul scenelor muzicale și teatrale din Budapesta, le pregătește clujenilor o seară de umor și jazz de neuitat pe 12 octombrie pe scena Operei Maghiare.

Accesul la concertul Peet Project este liber, iar intrarea la spectacolul „A night of jazz and comedy with Frank Sinatra” de face pe bază de bilet. Biletele se pot achiziționa începând cu 17 septembrie de la Caseria Operei Maghiare și online de pe biletmaster.ro, iar prețul lor variază între 35 și 80 RON.