3D cu d de la dorinţă

Cine nu a auzit de imprimarea 3D a obiectelor? Și mai mult, cine nu a auzit că se dezvoltă deja programe de imprimare 3D a mâncării acasă la persoanele ȋn vârstă? Germania şi alte cinci state UE care i s-au alăturat pun ȋn aplicare imprimarea 3D de alimente cu noile tehnologii proiectate ȋn acest sens. Ce poţi face de fapt cu o imprimantă 3D? De la ţesuturi artificiale până la maşini de lux cam de toate. Lucrurile cu imprimarea 3D s-au extins deci şi ȋn domeniul modei, ȋntr-un mod simplu şi eficient. Iată cum:

[easyrotator]erc_6_1409874309[/easyrotator]

Amazon, cel mai cunoscut site de e-commerce a lansat de curând acest serviciu special, cel de imprimare 3D a obiectelor, ȋn colaborare cu Sculpteo, un start-up fondat ȋn 2009 de către Éric Carreel şi Clément Moreau. Site-ul se lansează astfel ȋn această nouă şi de succes afacere acaparând ȋncă un segment de piaţă, ȋn special ȋn rândul celor care urmăresc constant performanţele tehnologiei. De la jucării, la bijuterii şi accesorii din modă, obiectele imprimate 3D cuceresc ȋn ritm susţinut piaţa. Practica nu este tocmai nouă, ȋn domeniul stomatologiei ea fiind deja lansată de ceva vreme, iar perspectivele deschise sunt nenumărate, după cum vedeţi.

Amazon şi Sculpteo propun un serviciu de imprimare 3D online, care va permite utilizatorilor să covertească fişierele numerice ȋn obiecte adevărate, punând la dispoziţie o gamă largă de materiale precum argintul, ceramica, aluminiul, plasticul. Este de asemenea posibilă alegerea culorii, dar şi adăugarea de motive personalizate, deocamdată ȋn anumite limite, dar cu un viitor cu siguranţă demn de invidiat.

[easyrotator]erc_47_1409874453[/easyrotator]

Irirs Van Herpen – 3D – fashion

Nu ştiu pe când se va putea trece la imprimarea 3D a tuturor dorinţelor noastre, dar eu am un top gata pregătit pentru acest moment: un anotimp cald care să dureze tot anul, la mine acasă, să fie pomii ȋnfloriţi pe toată perioada lui, şi să pot mânca ciocolată amăruie cu mentă care nu ȋngraşă, nu dăunează sănătăţii chiar dacă e ȋn exces şi mă transformă direct ȋn cel mai fericit om de pe pământ 24/24. Ah, şi să nu uit, un ogar afgan viu şi nevătămat, imprimat la mine acasă, cu personal de ȋngrijire cu tot. Topul continuă mult şi bine, dar aştept totuşi maşinăria minune: imprimanta universală 3D cu d de la dorinţă.