Ȋmpletiturile salvatoare

Concediul s-a terminat de mult deja. Știţi expresia ‘am şi uitat de când’. Și spun asta pentru că am ajuns să o ȋnţeleg. Mai exact am ajuns să ȋnţeleg că prima zi după concediu e cea mai lungă zi din an de fapt, iar prima săptămână e interminabilă. Asta nu pentru că nu mă bucur că sunt din nou la muncă, ci pentru că nu mi-a spus nimeni că după aproape trei săptămâni de concediu ai nevoie de o săptămână să-ţi reintri ȋn ritmul tău normal de lucru. Toate bune, toate frumoase, am ajuns acasă cu părul aproape blond la vârfuri. Cum se poate???  Am purtat pălărie continuu, am folosit corect produsele de ȋngrijire şi protecţie, deci?

Simina cu palarie

Ei bine, apa sărată, soarele şi mai ales vântul mi-au scos afară culoarea şi mi-au deshidratat vârfurile. Culoarea nu e o problemă pentru că, sincer, ȋmi place. Arată bine cu bronzul şi să nu uitâm că tehnica ombre de colorare a fost inspirată din felul ȋn care se decolorează părul sub soare. Deci suntem ȋn trend cu culoarea, dar ce facem cu vârfurile deshidratate?

Ei bine, le tundem ȋn primul rând, apoi ne hidratăm cu tratamente intensive ȋn salon şi acasă, dar dacă vrem să ne păstrăm sănătatea firului de păr trebuie să renunţăm pentru o perioadă scurtă la vechile obiceiuri, iar ale mele sunt placa de păr, ondulator şi câteva tone de fixativ. Sigur că nu purtăm doar o coadă de cal sau un coc făcut mototoc ȋn vârful capului, că suntem cochete şi ne place să ne aranjăm. Și totuşi, placa nu, ondulator nu, fixativ şi produse multe de styling nu, şi atunci???

Păi ȋn ajutorul vostru vin ȋmpletiturile. Sunt foarte ȋn tendinţe, sunt uşor de făcut, se potrivesc aproape ȋn orice ţinută, arată ȋngrijit şi mai ales sunt foarte variate. Aşadar, ȋmpreună cu colegii mei v-am pregătit trei variante de ȋmpletituri pe care, cu un pic de exerciţiu, le puteţi face şi singure acasă. Sau dacă nu, vă ajutăm noi la salon.  Prima variantă este propusă de colegul meu Dragoş Liss:

propunere dragos liss 2 propunere dragos liss 1

Se porneşte cu ȋmpletitura dintr-o parte şi se continuă până ȋn partea opusă. Se destructurează pentru puţin volum şi se ascunde codiţa sub, cu două agrafe. Foarte potrivită pentru o fizionomie triunghi cu vârful ȋn jos.

A doua ȋmpletitură este propusă de colega mea Corina Costea. Se selectează zona centrală a părului, se tapează bine pentru volum, după care, peste, se ȋmpleteşte finuţ un spic. Se ascunde codiţa sub, iar efectul final este foarte rafinat. Asta pentru persoanele care preferă volum şi au o fizionomie rotundă.

propunere corina costea 1 propunere corina coste 2

A treia propunere este facută de colegul meu Ovidiu Baghiu şi este foarte jucăuşă şi tinerească. Se ȋmpletesc două codiţe, după care cozile rămase se rulează la bază ȋn melc şi se prind ȋn agrafe. 

propunere ovidiu baghiu 2 propunere ovidiu baghiu 1

Simplu şi frumos, cu doar puţin exerciţiu puteţi face aceste lookuri acasă, iar dacă nu vă descurcaţi vă aşteptăm la salon pentru consiliere.

Și, pentru că showroomul Vestige Prêt-à-porter e la ȋndemâna noastră, am decis să ȋnsoţim fiecare propunere de coafură şi cu câteva creaţii ale designerilor despre care v-am vorbit ȋn articolele trecute, asta penrtu o pată de culoare şi ȋn spiritul sezonului.

toate trei propunerile

Și uite aşa, o perioadă de timp ne putem proteja părul de temperaturile de 200 de grade ale ustensilelor de coafat. Sper că v-am fost de folos şi sper că ȋn curând vom discuta şi despre ten, pentru că eu mărturisesc că m-am ȋntors dalmaţian de la petele de pigmentare oferite de frumosul soare din concediu, cu tot cu pălărie şi cu tot cu factor 50 de protecţie. Dar până atunci vă doresc o zi minunată!