Supercampionii Clujului

Atunci când eşti mamă, sportul capătă brusc o altă dimensiune. Sportul nu mai e doar rubrica de la finalul știrilor sau activitatea aceea care te ajută să ții sub control pofta de dulciuri. Sportul devine unul dintre intrumentele care ajută la modelarea armonioasă a viitorului adult care e azi copilul tău. În plus, parcă ți-ar plăcea să-l vezi pe el reușind să facă tot ce nu ai putut sau nu ai apucat tu să faci:  să poţi înota, să poţi călări, să joci baschet ori să participi la cel puţin un maraton. Dar, oricum ar fi, sportul e bun. E bun pentru că are acel ceva care agregă comunităţi, aşa că îl privesc din această perspectivă. Ne învaţă, sau ar trebui să ne înveţe să ne respectăm valorile.
cupe
Un exemplu pentru care mă înclin, îmi vine în minte gândindu-mă la Ovidiu Blag care a făcut anul acesta un efort considerabil şi a adus în prim plan figuri de mult uitate, Supercampioni ai Clujului. Sunt oameni care au câştigat jocuri olimpice, campionate mondiale, oameni despre care s-a scris pe tot mapamondul, oameni care au adus glorie Clujului dar de care uitaserăm, pentru că așa suntem noi. Ovidiu a reuşit să steargă de praf trofeele şi să le aducă din nou în lumina reflectoarelor, să ne împrospăteze memoria, să ne amintim că gloria a fost a lor, dar au fost și a noastră -pentru că așa suntem noi, cei care ne-am dorit să putem înota, să putem călări, să jucam baschet şi să participam la cel puţin un maraton.
Luna aceasta e rândul nostru să prezentăm Supercampioni ai Clujului,  oameni care au facut cinste acestui oraş. I-am surprins într-o frumoasă paradă pe Bulevard.
Spor(t) la citit!
Sonia Nechifor
Sonia Nechifor

Lumea îmi spune simplu: Sonia. Sunt specialist în comunicare, atât la birou, cât și în timpul liber. Îmi place să fac lucrurile „ca la carte”, să găsesc ideile simple care să transforme gânduri obișnuite în fapte extraordinare.