Emese Kovacs şi accesoriile BERENIKÉ

La fel cum în cadrul unui look perfect accesoriile au un loc bine definit, nici din proiectul Vestige nu putea lipsi acest element Astfel, echipei i s-a alăturat, încă de la început, un designer de accesorii potrivite pentru ţinutele create de ceilalţi designeri. Numele ei este Emese Kovacs şi este fondatoarea brandului Bereniké, un brand axat pe crearea de pălării şi accesorii capilare.

Emese Kovacs

Drumul ei către acest domeniu nu a fost unul prestabilit, ci s-a concretizat din mici experienţe care au condus-o spre această frumoasă meserie. Primul contact avut a fost în timpul unei burse Erasmus, în Norvegia, când o colegă de facultate a mers într-o vizită de lucru la pălărierul Casei Regale a Norvegiei. Acestă exprienţă unică a făcut-o să se decidă să devină pălărier. A urmat apoi colecţia de diplomă, prezentată în cadrul Galei UAD. Aceasta avea tema anilor 20, iar pălăriile melon ( sau bowler hat) au fost sursa estetică de bază.

Anul 2007, anul în care a aplicat pentru masterat a fost şi anul în care Emese s-a decis să dezvolte din pasiune un brand de pălării. A urmat o lungă perioadă de căutări, încercări, de la primele modele din fetru până la pălării de vară dinmateriale care nu se găsesc în România. Astăzi, toate materialele din caresunt realizate pălăriile Bereniké, sunt aduse din străinătate, înspecial din Anglia.

Design& Stil

“Dorinţa de a facealtceva decât ceilalţi şi curiozitatea au fost cele care m-au făcut să alegaceastă meserie pe cale de dispariţie. Sunt conectată la tot ceea ce se întâmplă în lumea pălăriilor la nivelmondial, dar şi la tendinţele din moda de pe marile podiumuri ale lumii.Pălăriile sunt atemporale faţă de tendinţele schimbătoare alemodei vestimentare, de acea nu pot spune ca urmez tendinţele, însăîntotdeauna iau în considerare paleta cromatică pentru sezonulrespectiv. Principala mea sursă de inspiraţie este întotdeauna unavizuală şi, de cele mai multe ori, provine din domeniul modei: o ţinută pentru care îmi imaginez o pălărie potrivită, o pereche de pantofi cu detaliiinteresante, stilul vestimentar dintr-un film sau un personaj (real sauimaginar) în jurul căruia pot construi o întreaga colecţie. O a doua sursăde inspiratie ar fi natura şi fotografiile în care apar locuri inedite.”

[easyrotator]erc_63_1409078817[/easyrotator]

Pentru Emese, acest meşteşug înseamnă o tradiţie de sute de ani, o tradiţie care poate dăinui prin creaţiile sale. Legătura dintre tehnică,materialele tradiţionale şi o estetică modernă permite realizareaunor pălării care includ valori pierdute, acum traduse în limbajul contemporanvizual.

Produsele Bereniké sunt potrivite pentru femei visătoare, nostalgicedupă eleganţa de altădată, o eleganţă care făcea parte din viaţa cotidiană. Sunt pălării de o eleganţă clasică, feminine şi delicate Din toamna aceasta, Bereniké va avea o linie nouă, “Free Spirit”, care vafi mult mai comercială şi mai uşor de abordat de către cele care îşi doresc să poarte un asemenea accesoriu şi în alt cadru decât cel festiv.

No Comments Yet

Comments are closed