Artă şi seducţie cu Ovidiu Pop

Ovidiu PopOvidiu Pop este cel mai nou sosit ȋn grupul designerilor de la Vestige Prêt-à-Porter. Este absolvent – licenţă şi master UAD şi are studii post universitare efectuate la Institutul Francez de Modă din Paris. A fost câştigătorul Festivalului Pasarela organizat de Ambasada Franţei la Bucureşti şi câştigătorul unei burse Rotary de excelenţă. După terminarea studiilor ȋn capitala modei, Ovidiu s-a numărat printre cei selectaţi de Dior pentru un internship, dar a ales să facă un an de stagiatură ȋn Italia, unde a fost direct implicat ȋn tot procesul de design din biroul de creaţie al brandului Italian pentru care a optat.

Până ȋn prezent, fără a pune ȋn discuţie colecţiile realizate ȋn colaborare cu diverse branduri naţionale si internaţionale, Ovidiu a conceput şi dezvoltat şase colectii personale : Paradisuri artificiale, Syndrome F, Regrete dulci, Parfum de criza si Unskinned – integral masculine, iar cea mai recentă, dedicată femeilor, este colecţia de toamnă/iarnă 2014-2015 din care a dezvăluit câteva piese ȋn cadrul prezentării Vestige Prêt-à-Porter la Business Days.

Design & stil

“Colecţiile mele au avut şi au o tematică puternic ancorată ȋn actualitate, cu implicaţii sociale. Am rezonat mereu la problemele cu care se confruntă societatea, probleme pe care le-am privit şi tratat, ca designer, dintr-o altă perspectivă, ȋntr-o manieră plină de optimism, dar totuşi pragmatic. De la criza economică, problemele generate de consumul de substanţe halucinogene şi psihotrope, efectele dezastrelor naturale, până la modalităţi de expresie a anatomiei umane, sunt subiecte pe care le-am abordat şi materializat ȋn creaţiile mele.”

[easyrotator]erc_7_1407728516[/easyrotator]

Pentru Ovidiu Pop haina este un mod de exprimare a gândurilor, a dorinţelor şi sentimentelor, a trăirilor intime, interioare şi a stărilor de spirit. Este o expresie a celeilalte părţi (a structurii umane), ascunsă şi care trebuie de cele mai multe ori descoperită. Este un element de expresie a creativităţii şi maturităţii creatorului şi a celui care o poartă. Haina, ȋmbrăcămintea ȋn totalitatea ei, remodelează trupul punând ȋn lumina ceea ce este frumos, corectează, ȋmbunătăţeşte, trişează unde este nevoie, evidenţiază, transmite, uimeşte, seduce, este un ȋntreg arsenal de comunicare.

[easyrotator]erc_36_1407728748[/easyrotator]

Paleta cromatică a unei ţinute Ovidiu Pop, materialele din care sunt realizate piesele vestimentare, acesoriile şi stylingul trebuie să sublinieze şi susţină ideea de bază a designului şi să adauge acea picătură care dă strălucire şi individualizează.

[easyrotator]erc_17_1407728820[/easyrotator]

Desenator de excepţie, Ovidiu are o tuşă unică pe care o puteţi regăsi şi admira ȋn colecţia sa de tricouri pictate manual, dar şi ȋn piesele vestimentare feminine unicat din cea mai recentă colecţie a sa, şi acestea pictate manual.

[easyrotator]erc_64_1407728898[/easyrotator]

Cuvintele definitorii ale universului creatiilor designerului Ovidiu Pop : semnificaţie şi impact vizual, atmosferă, artă şi seducţie.