Jazz in the Park revine la Cluj-Napoca

Primul festival din România care aduce muzica bună în parcul central al orașului, Jazz in the Park, continuă între 4 şi 6 iulie la Cluj-Napoca cu cea de-a doua ediție.

Primul cap de afiș anunțat este Mélanie Pain (solista trupei Nouvelle Vague), care va concerta în sala Operei Maghiare din Cluj-Napoca, în cadrul unui concert extraordinar.

melanie pain

„Prin aducerea Melaniei Pain pentru prima dată la Cluj-Napoca extindem festivalul în spații vecine Parcului Central, așa cum este Opera Maghiară, o sală cu o acustică deosebită și care întrunește condițiile exigente ale artistei. Ca o excepție de la evenimentele festivalului, unde accesul este gratuit, capacitatea limitată a sălii ne-a determinat să introducem la acest concert accesul pe bază de bilet”, a explicat Alin Vaida, directorul festivalului. Biletele se vor pune în vânzare din 1 mai, prin biletmaster.ro și la sediul Operei Maghiare.

Organizatorii au anunțat și primii invitați confirmați pentru scena din Parcul Central, unde accesul va fi gratuit: Luz Azul, Moonlight Breakfast și Jazzybirds. Luz Azul este o trupă de bossa nova din Belgrad, Serbia, care susține spectacole de muzică braziliană. Înființată în 2010 de cinci muzicieni profesioniști, Luz Azul folosește flautul, chitara, contrabasul, saxofonul și tobele pentru a combina sensibilitatea viziunii muzicale clasice cu spiritul și experiența de scenă a jazzului și blues-ului.

MUHA BAR  Luz Azul
Luz Azul

„Vom avea aproximativ 20 de trupe și artiști care să însuflețească Parcul Central pe perioada celor trei zile de festival. Spectatorilor le pregătim activități diverse pentru toată ziua, astfel încât să vină aici să-și bea cafeaua de dimineață și să plece acasă doar după căderea întunericului. Pentru că anul trecut vremea a fost capricioasă, pregătim și alternative pentru ca festivalul să se desfășoare în condiții excelente și în caz de ploaie”, a mai declarat Alin Vaida.