Pe cine vrei să impresionezi de fapt?

baniȘtiți cum s-a potrivit tema asta? De minune! Drink, Dress, Love… Sau ce încercăm noi de fapt să transmitem prin comportament și atitudine? Să o luam sistematic și calm că doar suntem în Ardeal.

Ador la nebunie citatul următor, deși nu știu exact de unde vine.

„Cu bani pe care nu îi au, oamenii cumpără lucruri care nu le trebuie, pentru a impresiona persoane care nu contează.„

Cam așa înțeleg unii că trebuie să procedeze atunci când vine vorba despre bunăstarea și prosperitatea financiară.

Băutură și distracția se ghidează în general în ultimii ani după sintagma mult și prost, adică de proastă calitate. Vorbesc despre marea masă a consumatorilor. Zâmbesc vesel de fiecare dată când îmi amintesc o zicală ce tronează pe frigiderul unui prieten tare drag mie: „Viața este prea scurtă ca să bei un vin prost!„

Mâncăm mult și nesănătos, umplem coșuri de cumpărături în fiecare week-end și tragem cu ochiul la cât de plin este portbagajul vecinului. Uităm simțul măsurii când vine vorba de mâncare și băutură, umplem spitalele de sărbători și trăim ca să mâncăm, nu mâncăm ca să trăim.

shoping

Dress!? Asta îmi place din ce în ce mai mult. Oare brand-ul întoarce capete sau eleganța cu care știi să porți un costum, lejeritatea și încrederea pe care ți-o oferă o pereche de pantofi eleganți și comozi? Cheltuim sume uriașe de bani pe haine și accesorii brand-uite pentru că nu vrem să fim considerați săraci sau zgârciți. Ne este rușine să mergem cu orice mașină la o întâlnire de business pentru că doar marca poate arăta cât de profitabil este business-ul tău. Oameni buni, nu haina îl face pe om!

Pana și când vine vorba de iubire…tot la bani ajungem. Am ajuns să trăim vremuri în care dragostea față de persoana iubită este măsurată numai prin prețul cadourilor de Crăciun, prin exclusivitatea vacanțelor sau numărului de inele și poșete. Va promit eu că prietenii nu vă vor iubi mai puțin dacă le dăruiți cadouri mai puțin costisitoare, copiii nu vă vor renega dacă nu le cumpărați ultimul model de Iphone sau tabletă. Înclin să cred că partenerul/partenera ta nu se va simți jignit(ă) daca în loc de o vacanță va primi cadou mai mult timp petrecut împreună.

drink dress

Poate ar trebui să reconfigurăm lista de priorități din viața noastră și să ne gândim ce ne face cu adevărat fericiți. Pentru unii va fi pe primul loc liniștea din familie, pentru alții sănătatea sau bunăstarea, dar nicidecum prejudecățile și tiparele sociale, moda și fițele.

Spor la bani!

Surse foto: