Stră-strănepotul autorului romanului „Dracula” pentru prima dată în România

Dacre Stoker, stră-strănepotul lui Bram Stoker, autorul romanului „Dracula”, va face o vizită în România, în cadrul căreia va merge la Hotelul-Castel din Pasul Tihuţa, pentru a se documenta pentru realizarea unui ghid de călătorii.

bran-daniel-mihailescu

„Datorită popularităţii romanului «Dracula» al lui Bram Stoker, România a devenit o ţintă pentru nenumăraţi turişti care vor să vadă şi să calce pe locurile care au legătură cu legenda faimosului vampir – Contele Dracula. Până astăzi, familia Stoker s-a abţinut să se implice în aceste activităţi. Acest lucru se va schimba acum, când stră-strănepotul Dacre Stoker face echipă cu autorul şi fotograful olandez Hans Corneel de Roos”, se arată în comunicatul transmis de Hotelul-Castel Dracula.

 Dracula, Bram Stoker, ghid de călătorii va conduce „către nişte locuri care nu sunt descrise în literatura de până acum despre romanul «Dracula», cum ar fi locurile unde Bram Stoker a crescut şi a trăit, în Dublin sau «Scholomance», misterioasa Şcoală a Diavolilor, unde Contele Vampir şi-a învăţat magia neagră. Autorii noului Ghid de călătorii intenţionează să colaboreze cu site-urile deja existente în România şi care sunt asociate cu legenda lui Dracula”.

Sursă știre și foto: mediafax.ro