Ritmurile fermecate ale… banilor

Dacă până acum articolele din această luna au vorbit despre prinți, prințese, dans și poveste, ei bine… sper că nu vă așteptați la asa ceva și de la mine.

Ritm, ritmuri fermecate, bani, business, finanțe personale. M-am tot gândit la cuvinte cheie și termeni care să mă ajute să fac un material util, frumos și ușor de citit. M-am oprit la bani și ritmuri fermecate, finanțe personale și ritmuri fermecate, și m-am întrebat: oare există vreo legatură între aceste lucruri?

După mai bine de 10 ani de studiu al finanțelor personale și dupa 22 de ani de business vă pot spune cu certitudine că banii NU sunt fermecați. Pot fi în schimb fermecători. Și pentru majoritatea dintre noi, indiferent de vârstă, așa sunt.

Banii sunt numărabili” iată principala caracteristică a banilor. Toți participanții la evenimentele Burcash de până acum știu că ”numărarea banilor” este primul pas spre siguranță și apoi independență financiară.

În seminariile mele de finanțe personale încerc să-i învăț pe români că BANII nu sunt fermecați, nu vin din aer, chiar dacă de multe ori se prefac în praf și pulbere. Mai mult decât atât, trebuie să conștientizăm că banii pot fi controlați.

Dacă mai credeți în ritmuri “fermecate” și noroc, cashflow-ul vostru (bugetul vostru personal) vă va arăta asta. Cât despre ritmuri în finanțe personale sau business, există. Și e logic, normal și benefic să existe. Banii vin și pleacă din portofelele și conturile noastre ritmic, unitatea de timp comună în care încadrăm acest ritm este luna sau anul.

Haideți să concluzionăm pentru ca fiecare dintre noi să rămână cu ceva după lectura acestui articol.

1. Controlul asupra ritmului banilor poate fi înțeles și aplicat de oricine, ce-i drept este nevoie de puțin efort și disciplină. Nu poți învinovăți banii ca fiind “ochiul dracului”, nu le poți ignora importanța și rolul în ordinea lucrurilor pământești.

2. Oricât de “fermecate” ar fi ritmurile, acestea pot fi controlate prin educație, cunoștințe și învățare continuă. La fel ca muzica sau dansul, fluxurile financiare au ritmul lor pe care cei bogați îl aud, îl înțeleg și apoi îl folosesc pentru a-și construi prosperitatea.

Trebuie să ne dam seama că ține de fiecare individ în parte bunăstarea lui și felul în care evoluează lucrurile. Încetați să învinovățiți sistemul, Guvernul, oamenii, sau vremea și faceți ce trebuie făcut. Gândiți departe și actionați.

3. Nu în ultimul rând, ritm fermecat sau ritm controlat? Doar o variantă este corectă și de ea depinde sănătatea și siguranța voastră financiară. Varianta cea mai ușoară nu este și cea mai bună, dar asumarea și maturitatea cu care faci un pas sau iei o decizie importantă îți poate schimba viața.

BusinessRhythm

Vă doresc spor la bani!

P.S. În Cluj, Seminarul Gratuit 8 decizii care îți marchează viața financiară are loc în data de 29 Noiembrie 2013 de la ora 17:30 la Hotel City Plaza Cluj.

Sursă foto: actioncoachchuckkocher.com,