Documentarul „Şcoala noastră”, proiectat la Göteborg

scoala-noastraDocumentarul „Şcoala noastră”, regizat de Mona Nicoară şi Miruna Coca-Cozma, va fi proiectat la cea de-a cincea ediţie a Festivalului Internaţional de film despre romi, eveniment care se va desfăşura la Göteborg, între 29 noiembrie şi 1 decembrie.

Filmul „Şcoala noastră”, o coproducţie România/ SUA/ Elveţia, prezintă viaţa a trei copii romi care încearcă să se integreze în normalitate. Copiii provin dintr-un sat din Transilvania şi fac parte dintr-un proiect de integrare a minorităţilor în şcolile româneşti. Alin, Benjamin şi Dana încep şcoala la oraş, cu încredere în educaţia pe care o vor primi şi entuziaşti pentru noii prieteni pe care şi-i vor face. Filmul abordează teme precum rasismul, educaţia, sărăcia şi drepturile omului.

Documentarul a câştigat multe distincţii, printre care marele premiu al juriului la festivalul AFI-Discovery Silverdocs din 2011 şi premiul pentru cel mai bun film străin la festivalul Human Rights Arts & Film din 2012. În acelaşi an, ICR Stockholm a prezentat documentarul la Zilele filmului românesc de la Stockholm.

Sursa ştire: mediafax.ro

Foto: cinemarx.ro