Peste 15.000 de participanţi la prima ediţie a Colours of Cluj

Ediţia pilot a Festivalului Colours of Cluj, menită să adune clujenii împreună pe timp de vară, în lipsa studenţilor şi a mai multor activităţi tentante, s-a bucurat de un interes crescut din partea clujenilor şi a vizitatorilor.

Cele peste 60 de manifestări şi activităţi propuse de Asociaţia Film şi Cultură Urbană (AFCU) şi Asociaţia SHIFT – Transilvania Art Grup au strâns peste 15.000 de vizitatori ce au colorat împreună Clujul într-o perioadă a anului de obicei mai săracă în programe.

Evenimentul care s-a bucurat de cea mai mare popularitate a fost „Noaptea albă la Grădina Botanică”, un eveniment-premieră care a îmbinat tururile ghidate cu momentele muzicale, poetice, de teatru şi dans.

Piaţa Unirii a fost unul dintre punctele centrale ale festivalului. Aproximativ 2.000 de persoane au asistat la spectacolele pentru copii, au dansat pe scena pentru amatori sau au ascultat concertele susţinute de trupele invitate.

Aproape o mie de persoane s-au adunat aici duminică după-masă pentru a participa la „Bătaia cu culori” organizată în premieră în România, cu sprijinul Revistei Bulevard.

[easyrotator]erc_89_1375866417[/easyrotator]

Prima ediţie a festivalului a fost organizată de o echipă de 150 de persoane, dintre care 100 de voluntari, şi a avut un buget de aproximativ 50.000 de euro. „Le mulţumim tuturor celor care au ales să coloreze Clujul împreună cu noi, implicându-se în diverse activităţi, şi care au demonstrat că, iată, evenimentele frumoase pot fi organizate şi în luna august, iar Clujul şi clujenii merită un festival al verii. Vom reveni şi anul viitor, pentru a colora din nou vara cu evenimente pentru toată lumea”, a adăugat Cristian Hordilă, directorul festivalului.

*

Scurte filme cu activităţile din fiecare zi pot fi urmărite pe canalul Youtube Colours of Cluj (http://www.youtube.com/user/ColoursOfCluj), iar informaţii suplimentare și galerii foto-video sunt disponibile pe site-ul www.coloursofcluj.ro şi pe pagina de Facebook Colours of Cluj Festival.

Foto: Coloursofcluj.ro