Google lansează o aplicaţie prin care le permite utilizatorilor serviciilor sale (email, Google+ şi alte conturi), să hotărască ce se va întâmpla cu istoricul şi infomaţiile lor după deces sau inactivitate online. Utilizatorii pot alege dacă datele lor să fie şterse după o anumită perioadă de timp sau să fie transmise altui utilizator.
„Sperăm că această aplicaţie să permită controlul asupra unei vieţi digitale post-mortem – într-un mod protejat şi sigur – care să uşureze viaţa celor dragi, după ce un utilizator încetează să mai existe” – a declarat compania Google, într-o postare pe blogul companiei.
Utilizatorii vor putea opta dacă istoricul lor se va şterge după 3, 6 sau 12 luni de inactivitate.