Decembrie “luna cadourilor” sau “luna-cadou”?

A început cea mai aglomerată perioadă a anului. Din punctul meu de vedere, este o înşiruire de evenimente “acoperite” cu titulatura de lună, ce începe, în noiembrie, cu Sfântul Andrei şi se încheie, în ianuarie, cu Sfântul Ion.

E perioada sărbătorilor, începe goana după cadouri, magazinele sunt invadate deja de oferte, brazi împodobiţi, Moşi Crăciuni şi reni, străzile luminate a giorno sunt parcă şi mai aglomerate. Pentru unii e cea mai grea lună din an, pentru alţii, cea mai frumoasă. Lunii decembrie i se pot atribui tot felul de titulaturi, partea frumoasă e că fiecare putem alege să o vedem aşa cum dorim, iar ea va fi pe măsura dorinţelor noastre.

Până şi noaptea cea mai lungă e tot în decembrie şi să nu uităm că luna aceasta este, mai ales, dedicată petrecerilor. La fel cum, din păcate, este şi luna în care se înregistrează cel mai mare număr de depresii din an, motiv pentru care cred că nu e bine să-ţi petreci sărbătorile singur. Petrecem în familie sau cu prietenii, aşa totul va părea mai simplu, sau, măcar mai plăcut.

După ce trece, nu uita să îţi reînnoieşti abonamentul la sală, doar vrei să scapi de kilogramele în plus acumulate în decembrie.

Foto: Tiberiu Matei

No Comments Yet

Comments are closed