Invitaţie la… linişte, prin fotografii

Mâine, de la ora 18:00, Librăria Cărtureşti din Cluj va găzdui vernisajul expoziţiei de fotografie „În Linişte”. Fotograful Adrian Câtu revine la Cluj după mai bine de patru ani. Alături de el, la vernisaj, va fi şi profesorul Dorel Găină.

in liniste

„În linişte”, un grupaj de 15 imagini realizate în Burkina Faso, propune privitorului o altă Africa decât aceea pe care nenumărate fotoreportaje ne-au imprimat-o pe retină şi în conştiinţă – una a liniştii şi normalităţii, a vieţii de zi cu zi, a spaţiilor intime şi a gesturilor mici. O Africa umană.

Artistul, despre expoziţie: „despre linişte aş vrea să vorbesc în această expoziţie. Despre liniştea zilelor obişnuite, a gesturilor care nu fac niciodată ştiri, care nu interesează pe nimeni – dar care compun fundamentul comun al vieţii. Liniştea în care antropologii descoperă sensuri. Liniştea pe care, din mersul automobilului, absorbiţi de tablete şi smartphones, asaltaţi de linkuri, ocupaţi cu jobul şi asudând prin viaţa noastră urbană, cei mai mulţi dintre noi n-o mai percepem.”