Raluca Anton Zaharie

Nu am fost de la început hotărâtă în ceea ce priveşte meseria pe care aş vrea să o fac dar se pare că am avut noroc – meseria pe care am ales-o devenindu-mi, în timp, hobby. Acum nu îmi imaginez că aş putea renunţa la ceea ce fac.

Sunt doctor în psihologie şi psihoterapeut specialist. Chiar dacă jonglez cu mai multe domenii profesionale, meseria mea de bază este aceea de psiholog – o meserie pe care o fac cu cel mai mare drag şi care îmi aduce cele mai mari satisfacţii. Nimic nu se compară cu un client care te sună că nu mai doreşte o programare – pentru că se simte deja bine, iar din când în când revine cu un telefon pentru a te asigura că este în regulă, că ştie ce trebuie să facă să se simtă bine şi că îmi mulţumeşte, încă o dată, pentru tot.

Întotdeauna am considerat că cea mai bună carte de vizită a cuiva este dată de atenţia pe care o acorda propriei formari profesionale şi personale. Astfel, consider că activitatea mea în cadrul Departamentului de Psihologie Clinică şi Psihoterapie din cadrul Universităţii Babes-Bolyai mi-a creat mediul propice pentru a mă dezvolta atât profesional, cât şi personal. În plus, nimic nu se compară cu auto-educarea în scopul dezvoltării personale. Am, de asemenea, o pasiune pentru televiziune şi scris. Am avut şi am colaborări în acest sens care, cumva, îmi completează lista cu pasiuni şi nu doar atât, ci şi experienţele de viaţă – din care am învăţat că fie bune, fie rele îţi pot aduce mereu un plus, dacă ştii cum să le interpretezi şi ştii cum să te raportezi la ele.

Cred în foarte multe lucruri, dar cred cu tărie că “Happiness is not something readymade, it comes from your own actions” (Dalai Lama)!