Concursul ARTZEPT revine cu o nouă provocare pentru tinerii designeri

Zepter Internațional are plăcerea de a anunța cea de-a 16-a ediție a concursului de design ARTZEPT pentru anul 2019. Tema de anul acesta, „ACCESORII PENTRU BAIE – OBIECTE FUNCȚIONALE CU STIL” este o provocare pentru tinerii designeri, pentru că vorbește despre imaginea de sine a oamenilor, despre momentele lor de relaxare și confort.

Accesoriile pentru baie sunt parte din spațiul în care ne desfășurăm zilnic activitarea de îngrijire personală și nu putem neglija utilitatea lor, în sensul în care se află în imediata noastră apropiere și le folosim zi de zi. Ele completează farmecul băii și stilul ales completează bucuria oferită de un cadru intim, personal, unde ne punem amprenta asupra informației vizuale ce ne înconjoară. De aceea, este important să privim alegerea accesoriilor ca pe un proces ce ne îmbogățește din punct de vedere estetic și ne atrage.

jared-rice-PibraWHb4h8-unsplash (1)

Fiecare detaliu are nevoie de acel retuș final care creează un design armonios și caracterizează spațiul prin utilitate și eficiență. Detaliile fine sunt cele care transformă baia într-un spațiu de senzații pline de plăcere absolută. Să ne gândim de exemplu la finisajele mici, care adaugă o notă remarcabilă la cadrul general și transformă baia într-un spațiu deosebit.

Concursul nu impune limite la material și tehnici și mizăm pe creativitatea și originalitatea designerilor care se înscriu. Vă așteptăm să vă înscrieți până pe 1 octombrie cu articole captivante, care impresionează prin ușurința cu care se adaptează la nevoile celor din jur. Un juriu de experți desemnați de Zepter International va selecta cele mai reușite lucrări pe această temă.

Cerințe de intrare în concurs

 1. Toate lucrările prezentate trebuie să fie creații originale în conformitate cu tema concursului, concepute pentru a fi produse dintr-un material la alegerea artistului, care să întrunească atât caracteristici funcționale cât și estetice și să fie potrivite pentru o producție limitată, la o scară mică.
 2. Este necesar ca lucrările să fie realizate ca modele digitale 3D în mărime naturală, exacte, corecte și detaliate din punct de vedere geometric, într-un software CAD/CAM sau CAID, (programe cum ar fi Catia, Solid Works, ProE, Alias/Wavefront, Rhinoceros și altele similare) și prezentate, de asemenea, sub formă de imagini de înaltă rezoluție redate astfel încât aspectul și scopul obiectului să fie afișate în mod clar (forma, dimensiunile, materialul, finisajul și stratul de acoperire)
 3. Data limită și depunerea: lucrările ar trebui trimise până la data de 1 octombrie 2019 în format digital și la următoarele adrese de e-mail: markovic@gmail.com și pressoffice@zepteritaly.com prin platforma WeTransfer.

intan-indiastuti-SufJtmQloUM-unsplash (1)

Lucrările trimise după data specificată nu vor fi luate în considerare pentru concurs.

 1. O lucrare acceptabilă pentru înscriere trebuie să includă:
 2. Un formular de cererecompletat de pe site-ul concursului Artzept disponibil aici.
 3. Un scurt rezumat conceptualal lucrării depuse (până la 300 de cuvinte salvate într-un fișier word) și imprimarea adecvată a randărilor pe o foaie de hârtie A4 într-un format standard corespunzător pentru un text ilustrat.
 4. Un model digital 3Dal designului în format IGES sau STEP.
 5. Pregătirea imaginilor de înaltă rezoluțiepentru imprimarea digitală a randării plasate pe un fundal alb în format EPS, PDF sau alte formate standard, CMYK, 300 PPI, dimensiune tipărită – B2 (500 x 700 mm) și alte fișiere digitale pe care participantul le consideră necesare pentru o mai bună înțelegere a muncii depuse.
 6. Dreptul de a aplica și de a participa:
 7. Orice persoană fizică care respectă regulile stabilite poate aplica pentru concurs. În cazul în care mai multe persoane prezintă o lucrare colectivă, acestea sunt considerate drept co-participanți și au dreptul la un singur premiu ca un singur concurent.
 8. Limita numărului de proiecte depuse de un concurent este de 5. Fiecare lucrare trebuie trimisă ca un articol separat.
 9. De regulă, toate versiunile digitale, tipărite și de altă natură ale articolelor nu vor fi returnate decât dacă artistul a solicitat acest lucru în mod expres.
 10. Drepturi de autor și drepturi de proprietate:
 11. Toate articolele trebuie să fie lucrări originale. Dacă în timpul concursului sau la încheierea acestuia se dovedește că un concurent – artistul care a creat un articol – nu este unul dintre deținătorii sau titularul exclusiv al drepturilor de autor și al drepturilor de proprietate, o astfel de persoană va purta o răspundere materială și alte responsabilități față de persoana sau persoanele care revendică astfel de drepturi. În cazul în care un astfel de articol câștigă un premiu în concurs, concurentul este obligat să returneze premiul organizatorului în termen de cel mult 15 zile de la confirmarea dreptului de autor și a drepturilor de proprietate ale terței părți.
 12. Toate lucrările premiate devin proprietatea Zepter International, în timp ce artistul va continua să dețină drepturile de autor morale și să transfere drepturile de proprietate asupra Zepter International pentru producerea și eliminarea unei serii de până la 100 de produse oriunde și pe o perioadă nelimitată de timp.
 13. Artistul își transferă dreptul de a modifica și adapta desenele premiate în scopul producerii prototipului și/sau producției la scară mică (până la 100 de articole), fără nicio compensație, oriunde și pentru o perioadă nelimitată de timp.
 14. Zepter International își rezervă dreptul de a alege în mod independent materialul (materialele) pentru o astfel de producție la scară mică, de a decide cu privire la modul în care produsul va fi promovat, pentru a determina prețul acestuia etc., cu obligația de a afișa în mod clar numele artistului.
 15. Lucrările selectate nu pot fi retrase din concurs iar concurenții nu își pot retrage cererea înainte de data limită a concursului.
 16. Toate articolele pot fi folosite pentru expoziții, cataloage sau alte scopuri de marketing și promovare, pe care organizatorul concursului le consideră potrivite și fără nici o aprobare sau prezență a artistului sau despăgubiri pentru artist oriunde și pentru o perioadă nelimitată de timp, respectând drepturile de autor morale ale artistului.
 17. Toți artiștii vor fi prezentați în catalog cu reproduceri ale operelor lor, numele lor și alte detalii profesionale și/sau personale în conformitate cu datele conținute în formularele de cerere ale artiștilor. Fiecare artist are dreptul la un catalog gratuit.
 18. Articolele premiate vor fi prezentate la expoziții care vor avea loc în magazinele și galeriile Zepter în marile orașe europene în perioada 2019 – 2020. Organizatorul va acoperi costurile expozițiilor permanente.
 19. Organizatorul își rezervă dreptul de a schimba ordinea datelor/calendarul expozițiilor în funcție de disponibilitatea locațiilor expoziționale.
 20. Numele câștigătorilor vor fi publicate în revistele specializate ale companiei Zepter, care vor fi trimise tuturor clienților Zepter International în țările în care sunt organizate expozițiile.
 21. Prin semnarea cererii de participare la concursul ARTZEPT 2019 Zepter International Design Award, artiștii își asumă răspunderea de a se conforma tuturor termenelor și condițiilor menționate anterior pentru înscrierea în concurs.