S-a dat startul înscrierilor pentru secțiunea non-competitivă „Spectacole de Teatru Tânăr”, din cadrul celei de-a XII-a ediții a festivalului IDEO IDEIS, care va avea loc între 7 și 13 august, la Alexandria. Apelul este deschis până pe 15 mai 2017 și se adresează tuturor trupelor de teatru de liceeni din țară.
Celor opt trupe din țară alese în urma selecției li se va alătura o trupă locală, câștigătoarea festivalului „Pauza_de_teatru” din Alexandria.
Pe lângă prezentarea spectacolelor cu care au fost selectați la festival, liceenii vor lua parte la un program intensiv de ateliere de dezvoltare personală (actorie, dans, scriere creativă, muzică, film, fotografie), vor avea posibilitatea să vadă spectacole de teatru profesionist și să participe la toate activitățile care se vor desfășura la Alexandria pe perioada IDEO IDEIS (masterclassuri, Seara Povestitorilor, Cinemateca Târzie). De asemenea, fiecare trupă participantă va avea alături un profesionist din lumea teatrului care o va ghida și va oferi feedback aplicat. Acesta îi va fi desemnat dintre invitații festivalului, și anume: Pavel Bartoș, Dorina Chiriac, Marius Manole, Medeea Marinescu, Șerban Pavlu, Ofelia Popii, Cătălin Ștefănescu, Andi Vasluianu și Vlad Zamfirescu.
Trupele se pot înscrie până pe 15 mai, ora 17:00, pe www.ideoideis.ro/inscriere.
Toate detaliile necesare înscrierii sunt disponibile în Ghidul Trupelor Aplicante.
Selecționerii trupelor sunt Andreea Borțun (regizor/scenarist, co-președinte IDEO IDEIS), Alexandru Ion (actor, co-președinte IDEO IDEIS), Lavinia Cioacă (scenarist, co-director IDEO IDEIS), Carmen Dumitrescu (manager cultural, co-director IDEO IDEIS) și Gabriela Pițurlea (jurnalistă, coordonator al departamentului relații trupe IDEO IDEIS).
***
IDEO IDEIS este un festival de teatru pentru comunitate și, în același timp, un eveniment dedicat procesului de educație alternativă pentru tinerii liceeni din România. Structura festivalului este unică în peisajul festivalurilor de teatru din țară și are rolul de a-i ajuta pe participanți să-și îmbunătățească abilitățile de comunicare, să capete încredere în ei înșiși și să interacționeze cu tipuri de modele relevante pentru dezvoltarea lor personală și profesională.