Ice bucket – o modă care a intrat ȋn topuri

Nu ştiu dacă mai e cineva care să nu fi auzit de provocarea Ice Bucket şi de campania de strângere de fonduri pentru ALSAssociation – asociaţia care luptă ȋmpotriva sclerozei laterale amiotrofice. Ceea ce se poate să nu ştiţi ȋnsă e faptul că, privit din punctul de vedere al unei asemenea acţiuni, Ice Bucket Challenge a intrat ȋn câteva topuri, ȋnregistrând o sumă impresionantă – peste 100 milioane dolari ȋn luna august, dar şi o implicare fantastică – peste 3 milioane de oameni au acceptat să doneze, să ȋşi toarne apă cu gheaţă ȋn cap şi să transmită mai departe provocarea.

grafic

„În aceste ultime săptămâni, Ice Bucket Challenge a eclipsat tot în industria noastră”, a declarat Jeff Shuck, CEO al companiei Plenty Consulting – o companie specializată ȋn strângerile de fonduri. Astfel, campania a strâns de la fonduri la atenţie cam tot ce se putea ȋn domeniul comunicării: articole pro şi contra, personalităţi, senzaţie, amuzament şi curiozităţi, evident.

Insula Colonsay din largul Scoţiei a rămas fără apă ȋntr-o duminică seara atunci când s-a atins maximum de răspunsuri la provocări ȋn rândul celor 135 de locuitori ai săi.

StephenHawking-v2

Un tânăr de 18 ani din Marea Britanie a fost prima victimă a provocării Ice Bucket, murind ȋnecat atunci când a ales să execute ȋntr-un alt mod baia de apă cu gheaţă. Tânărul s-a aruncat ȋn cap de la 25 de metri ȋn apa rece a mării.

Un tânăr din Moldova, Vitaly Oleinikov, a decis să accepte Ice Bucket Challenge de dragul experimentului și să arate cum se vede în infraroșu corpul uman în timpul provocării.

corp uman infrarosu ice bucket

Astrofizicianul britanic Stephen Hawking, care suferă de maladia Lou Gehrig, pentru care se strâng bani cu ajutorul campaniei „ALS Ice Bucket Challenge”, a răspuns provocării prin copiii săi cărora li s-a turnat apă cu gheaţă ȋn cap.

copiii lui Stephen Howking - ice bucket

Datorită spiritului creat de această acţiune şi din dorinţa de a susţine o cauză nobilă, echipa Vestige s-a aliniat şi ea şi a răspuns provocării Ice Bucket. Ȋncheiem deci cu filmarea Vestige şi vă urăm tuturor un septembrie plin de provocări pozitive, cauze nobile, putere de luptă pentru mai bine şi, de ce nu, să ȋntraţi ȋn topuri pozitive fiecare ȋn domeniul ȋn care activaţi!