Calendarul României gustoase pe 2014

Smochine exotice de la malul Dunării, porc sănătos ca somonul, gătit în nordul aspru, răcituri din Oltenia fierbinte, virșli picanți gustați în curtea celui mai frumos castel medieval din țară, păstrăvi argintii în Bucovina, pită caldă din Banat, borș pescăresc în Deltă sau sarmale în Secuime sunt doar câteva dintre mâncărurile pe care le propune spre degustare Calendarul Gastronomic al României, dat publicității la sfârșitul lui 2013 de  Autoritatea Națională pentru Turism (ANT).

mancare-600x363

cluj.travel a făcut o selecție a celor mai tentante zece astfel de festivaluri.

Februarie/ Fasching, Festivalul clătitelor, Prejmer, jud. Brașov. Evenimentul, ajuns la cea de-a VIII-a ediție anul acesta, se organizează înainte de intrarea în Postul Paştelui, potrivit calendarului Bisericii Evanghelice. Este un festival inspirat de tradițiile săsești. Caravana reprezintă punctul central al petrecerii. Din alai fac parte acordeonişti, toboşari, trompetişti mascaţi şi nelipsita căruţă cu sobă în care se regătesc clătitele. Evenimentul se încheie cu balul mascat.

Mai multe detalii puteți afla aici.