Un loc de întâlnire pentru nevoi și inițiative

Furtunile au un mod interesant de a ne arăta adevărata față, iar cei de la Națiune de Acțiune și-au făcut un manifesto din această idee. Drept urmare, platforma agregatoare pentru inițiativele concrete împotriva COVID-19 a fost lansată.

Scopul site-ului www.natiunedeactiune.ro este să adune într-un singur loc ONG-uri și inițiatori de proiecte, pentru a-i ajuta pe toți cei implicați în lupta cu virusul COVID-19.  Inițiatorii proiectului fac parte dintr-o echipă de voluntari determinați din cadrul Entreprenation, Zitec si AlpAccess. Aceștia povestesc:

„Propunerea este de a centraliza cât mai multe proiecte la care se lucrează, să avem la fiecare o persoană de contact și să publicăm obiectivul proiectului, statusul, nevoile și blocajele. Apoi, vom comunica între proiecte despre nevoi și blocaje astfel încât oricine poate să ajute la deblocare/eficientizare.

Procesul se va actualiza în timp real (maxim zilnic) și statusul va fi trimis tuturor celorlalte proiecte. După ce strângem informațiile, le publicăm între proiecte și luăm legătura cu persoanele de contact din fiecare pentru a înțelege nevoile și blocajele, dar și ce pot oferi către alte proiecte.” 

De asemenea, toți cei care își doresc să devină voluntari pot găsi pe www.natiunedeactiune.ro cauza cu care se identifică.

Optimized-NDA__13-04

Cine suntem „noi”? Suntem noi toți. Pentru că acum e mai real ca niciodată că toți suntem în aceeași barcă. Iar furtunile au un mod interesant de a ne dezvălui adevărata noastră față. Fugim sau luptăm? E o decizie de a ne izola sau de a rămâne conectați. Conexiunea face națiunea. Și conexiunea are nevoie de un cadru organizat, centralizat, care să ne mobilizeze cu scop precis. Coagulăm într-o singură platformă probleme reale și inițiative concrete. Aducem împreună nevoi, idei, inițiative și resurse ca să maximizăm impactul soluțiilor. De la lipsa generată de materiale de bază, până la suportul emoțional de care avem nevoie mai mult ca oricând. Cea mai bună speranță e acțiunea. Și binele unei națiuni începe cu binele pe care fiecare dintre noi îl poate da și îl poate, în egală măsură, primi. Ca să facem lucrurile să se întâmple. Să găsim soluții. Să putem. Să facem bine.

(manifesto Națiune De Acțiune)

No Comments Yet

Comments are closed