Chef Adrian Hădean dă startul proiectului umanitar „Solidar Social”: o masă caldă, zilnic, persoanelor care luptă împotriva Coronavirus

Proiectul „Solidar Social” este o acțiune umanitară inițiată de Asociația
Adi Hădean împreună cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului
Sector 6, la care s-au alăturat zeci de bucătari voluntari care pregătesc zilnic o masă
caldă pentru persoanele vulnerabile în lupta împotriva Coronavirus: medici și personal
medical din spitalele din București și vârstnici aflați în izolare.

 
Echipa „Solidar Social” și-a început activitatea ieri, 1 aprilie, livrând prânzul către medicii și personalul medical de la Spitalul de Boli Infecțioase Matei Balș și Spitalul Colentina și va continua să livreze mâncare, cel puțin 5 zile pe săptămână, pentru spitalele Covid din București și pentru persoanele vârstnice izolate, aflate în evidența DGASPC Sector 6, atât timp cât va fi nevoie.

Solidar Social_2
În acest moment, capacitatea de preparare și livrare este de 1.200 de porții de mâncare
pe zi, iar acest lucru este posibil datorită voluntarilor, donațiilor făcute de Macromex
care furnizează o mare parte din ingredientele necesare, cât și datorită donațiilor primite
de la persoane fizice. Livrarea este asigurată cu mașinile oferite de compania Autonom,
respectând toate protocoalele de siguranță.

„Solidar Social a început din nevoie. Este nevoie de o mare solidaritate socială în perioada aceasta în care țara noastră este pusă la mare încercare. Și cum fiecare acțiune are și o reacțiune, noi am ales să reacționăm așa, să nu stăm pe margine și să încercăm să ajutăm prin ceea ce știm să facem mai bine: să hrănim oamenii.

De data asta este vorba de oamenii care au nevoie cel mai mult de o masă caldă pe zi: medicii, personalul medical din spitalele Covid și persoanele vârstnice aflate în izolare și care sunt în imposibilitatea de a-și asigura singure o masă caldă zilnică. Eu și echipa mea
avem nevoie de contribuția tuturor în crearea unor mecanisme care să funcționeze
perfect, pentru că aici nu este loc de jumătăți de măsură. Să faci 1.200 de porții de
mâncare nu este lucru ușor, avem deja parteneri care ne susțin enorm și încercăm să
atragem mulți alții pentru orice pot ajuta: alimente, donații în bani, materiale logistică,
materiale de protecție, voluntariat.”, declară chef Adi Hădean.

 

Cum poți ajuta:

 
1. Vino să faci voluntariat
Dacă ești bucătar calificat și restaurantul la care lucrai e închis în această perioadă, poți găti, acum, alături de ei. Dacă ai permis de conducere categoria B și vrei să ajuți la livrarea
mâncării, vino alături de ei. Scrie la ajut@activsocial.ro și vei primi toate informațiile de
care ai nevoie.
2. Donează alimente
Dacă ești producător de alimente sau distribuitor, poți contribui donând orice îți
prisosește. Nu fac mofturi, transformă în mâncare gustoasă orice ingrediente au la
dispoziție.
3. Donează materiale
Au multe nevoi. De la caserole de unică folosință până la dezinfectanți și echipamente
de protecție personală. Ajută unde poți!
4. Donează bani
Orice ajutor este binevenit:
Asociația Adi Hădean
Cont: RO35BTRLRONCRT0283039401
Banca Transilvania

Pe termen lung, Asociația Adi Hădean își propune să dezvolte acest proiect umanitar la
nivelul întregii țări, să atragă participarea cât mai multor voluntari și companii și să ofere
astfel alinare prin mâncare celor care au nevoie.

No Comments Yet

Comments are closed