10 podcasturi care te pot ajuta să te cunoști mai bine

În fața necunoscutului, a fricii sau a spaimei, există reacții multiple și diverse. Când unul se izolează și se refugiază în muncă, altul încearcă să fie cât mai conectat și la curent cu toate noutățile. Când cineva se adâncește într-o lectură ficțiune, altcineva caută cărți de știință sau de dezvoltare personală. Singuri sau împreună, în online sau offline, cu prea multe drumuri la frigider sau work out mai intens, ne găsim alinări diferite.

Pentru mine funcționează atât o carte de ficțiune, cât și una cu studii și bine documentată. La fel cum îmi place să ascult un podcast de o oră sau unul scurt și eficient. Pentru acele zile în care simți nevoia de un partener audio, am cules 10 podcasturi cu abordări de tip: coaching și timp liber. Să ne fie bine și să ne îmbogățească interiorul!

COACHING

În această categorie am inclus acele podcasturi care abordează teme precum: neuroștiința, cariera sau dezvoltarea personală. Fac parte din librăria personală audio, pe care o răsfoiesc atunci când am nevoie să-mi lămuresc necunoscutul.
1. Mind Architect – un podcast despre cum funcționează creierul nostru.
2. Pauza de Bine – despre carieră, despre lucrurile care ne fac bine, despre freelancing, în compania unei voci calde.
3. Zero Plus – am început să ascult Zero Plus cu un episod în care Andrei vorbea despre somn, am continuat cu unul în care explica cum ne afectează stresul și cum funcționeză tehnica de respirație. Apoi l-am ascultat în fiecare săptămână.
4. Vast and Curious – despre business și provocările, emoțiile sau poveștile pe care le ridică, în compania unor invitați care vorbesc despre experiența lor.
5. Impact Theory – un podcast cu invitați precum John Travolta, Ray Dalio, Neil deGrasse Tyson, Ryan Holiday, Marie Forleo sau Yuval Noah Harari. Tom Biley pune cele mai bune întrebări.

TIMP LIBER

6. Where should we begin? – despre intimitățile de cuplu, despre vulnerabilitățile lui #împreună, alături de Esther Perel.
7. Radio Lab – un podcast ca o desfășurare de forțe; investigații despre povești, teorii sau subiecte impuse.
8. Joe Rogan Experience – un comediat și invitații săi – e cea mai bună descriere; un podcast de cursă lungă.
9. Podcast Ceva Mărunt – mai mulți comedianți și subiectele pe care le discută; uneori e distractiv să privești un lucru din unghiuri absurde.
10. LeVar Burton Read – short stories pentru atunci când simți nevoia să ți se citească o poveste

Daniela Pasăre
Daniela Pasăre

Jurnalist în căutare de povești: de reținut, de inspirat, de învățat.

No Comments Yet

Comments are closed