Insta Life: cele mai frumoase pagini de ilustrație

Social Media a devenit o parte însemnată din viața noastră: sursă de informație, sursă de inspirație, sursă de motivație (uneori), de conectare, de afișare, de contribuție socială, de impact. De asemenea, în timp ce 3.5 miliarde de oameni sunt în online, o bună parte se confruntă și cu efectele negative cauzate de utilizarea în exces a platformelor sociale.

În 2016, la Universitatea Babes-Bolyai, din Cluj, studiul „Impact of Social Media on Social Anxiety: A Systematic Review” a încercat să arate legătura dintre Social Media și anxietatea pe care o stârnește (cu precădere pentru aceia care stau mai mult de 2 ore pe zi în online) – derivându-se și în alte efecte negative (precum cyberbulling, depresie, insatisfacție, comparații nerealiste, probleme cu somnul – toate incluse în ceea ce se clasifică în „iDisorders”).

În schimb, tocmai fiindcă ne-am dat seama că prea mult nu e o abordare nici pentru viața online, nici pentru cea din offline, s-au dezvoltat și aplicații care ajută să măsori timpul pe care îl petreci verificând notificările. În același timp, dincolo de efectele care au apărut pe măsură ce numărul de utilizatori a crescut, Instagram, de exemplu, a fost gândită ca o platformă vizuală (despre care un fotograf mi-a povestit, la un moment dat, cât de bine a fost primită în lumea lor, tocmai pentru că punea accent pe imagine).

Pe același fir, în timp ce putem vorbi la nesfârșit despre cum ne fură timpul, folosită cu mai multă cumpătare, Instagram poate fi o platformă de inspirație. Când ești responsabil de calitatea informațiilor pe care le urmărești, Social Media nu mai este un balaur cu 7 capete. Ba chiar poate să contribuie la un feed creativ, care te îndeamnă să îți amintești de pasiunea ta și să o hrănești.

De aceea, voi culege unele dintre cele mai creative și hrănitoare pagini de Instagram, ca să ne curatoriem împreună feed-ul pe care-l deschidem în fiecare zi. Drept urmare, dat fiind că ilustrația a fost pentru mine o pasiune trecătoare, dar pe care o admir și acum, de la distanță, am cules 5 pagini de ilustrație care pot colora frumos Instagramul tău:

  1. liekevandervorst – Olanda

Optimized-Colorful Photos Plain Collage Instagram Post

 

2. jesuso_ortiz – Spania

jesus ortizo

 

3. Tom Haugomat – Franța

Optimized-Colorful Photos Plain Collage Instagram Post (4)

 

4. oliamuza – Ucraina

oliamuza

 

5. Adelina Lirius – Suedia

adelina lirius

 

#lifeoninsta

Daniela Pasăre
Daniela Pasăre

Jurnalist în căutare de povești: de reținut, de inspirat, de învățat.

No Comments Yet

Comments are closed