Prima carte despre Dragobete va fi lansată la Cluj, în premieră națională

Care este originea lui Dragobete? Care este vechimea și semnificația tradițiilor legate de acesta? De ce au apărut mai multe variante locale ale datei acestei sărbători? Cât de extinsă era tradiția lui Dragobete în trecutul apropiat și în cel mai îndepărtat?

La aceste întrebări răspund, în premieră, cei cinci autori ai volumului ”Dragobete: cinci deschideri”, realizat la inițiativa președintei Asociației Etnologilor din România (ASER), prof. dr. Otiliei Hedeșan (Universitatea de Vest Timișoara). Reprezentând instituții diferite (Muzeul Etnografic al Transilvaniei, Universitățile din Timișoara, București și Szeged) cei cinci autori propun abordări realizate din diverse perspective: etnografic, istoric și lingvistic.

 

87268053_1487881354721851_273285165566918656_o

Dragobete: cinci deschideri este un volum colectiv în care mai mulți cercetători de formații diferite încearcă să ofere explicații referitoare la succesul pe care l-a înregistrat, în ultimele decenii, ziua de 24 februarie, declarată, în mod oficial, Ziua dragostei la români. 

Prima carte în care specialiștii se pronunță asupra Dragobetelui, va fi lansată, în premieră națională, la Muzeul Etnografic al Transilvaniei, în 26 februarie 2020, de la ora 18.00.

No Comments Yet

Comments are closed