A început Street Food Festival, ediția 2018. De acum și până la toamnă, savoarea mâncării stradale ajunge în orașe din toată țara

Aviary Photo_131702585050311091

 

Fenomenul Street Food a cuprins în ultimii ani întreaga Românie. Tot mai mulți oameni caută să participe la astfel de evenimente și abia așteaptă să se bucure de atmosfera de festival.

După luni bune în care gurmanzii doar au visat la burger gustoși, sandvișuri, hot dogi, clătite sau înghețată, a venit timpul ca pofta lor să fie potolită. Așadar, am deschis oficial sezonul Street Food de anul acesta. Asta înseamnă că am dat liber la mâncare savuroasă, gusturi și arome din toate bucătăriile lumii, atmosferă de sărbătoare și mai ales muzică românească de calitate.

Anul 2018 este anul marelui turneu Street Food în care cele mai tari truck-uri ajung în 5 orașe din țară: Constanța, Craiova, Pitești, București, Ploiești.

Turneul a debutat la Constanța între 3 și 6 mai, când la malul mării am adus cele mai bune 30 de food truck-uri din România. Mii de pofticioși și-au răsfățat papilele gustative în cele 4 zile de festival, iar alături le-au fost și Șuie Paparude, Les Elephants Bizzares, Mr. Jurjak și Lucia.

Aviary Photo_131702586200911064

Între 10 și 13 mai, Street Food Festival va ajunge la Craiova, în piața Mihai Viteazul. Pe lângă mâncarea gustoasă, vor avea loc concerte ale trupelor Culese Din Cartier, Vama, Șuie Paparude și Les Elephants Bizzares.

Aviary Photo_131702584825601971

Pentru a le deschide apetitul și celor care încă nu au fost cuprinși de fenomenul mâncării stradale, Street Food va ajunge pentru prima dată și în orașul lalelelor, la Pitești. Între 17 și 21 mai, Piața Primăriei va fi luată cu asalt de zeci de food truck-uri, pregătite să îi îmbie pe toți gurmanzii.

Aviary Photo_131702585540933648

Cea mai mare adunare a food truckurilor din România, este programată între 25 și 28 mai la Bucharest Food Truck Festival. Pe Aleea Centrală de la Romexpo vor fi 100 de vendori cu mâncare gustoasă, deserturi și băuturi. Cei care ni se vor alătura, vor avea de ales între burgeri, hot-dogs, sandvișuri cu pulled pork care ți se topește în gură, tacos & burritos, paste, clătite, gogoși, înghețată, sau waffles. Și line-up-ul muzical va fi unul pe măsură și ales pe sprânceană. Pe scenă vor urca Vama, Ligia, Larisa & The Band, Byron, E.M.I.L, The Monojacks, Toulouse Lautrec, Les Elephants Bizarres, Cuantune și Șuie Paparude.

Aviary Photo_131702584537812266

Între 8 și 10 iunie, Bulevardul Independenței din Ploiești va fi locul unde, timp de 4 zile, se va găsi cea mai multă și mai bună mâncare stradală pe metru pătrat din România. Vor concerta Vama, Lucia &The Band și Subcarpați.

Aviary Photo_131702585729832320

Faceți cunoștință și cu cei care până la toamnă vă vor satisface toate poftele și curiozitățile în materie de street food:

Arepas Colombianas Bucharest, Arrosticini, Beanz Café, Betty Ice, Big John Foodtruck&LAB, Burger Peter Lounge, Burger Van, Camionetta, Circus Pub, Crepes Charmees, Delicii pe Roți Waffles & Coffee, Drunken Squid, Fane Curcanu’, Gourmet Street Food, La Finca Alioli, La Nu Știu Cine, Meat Busters, Moritz Eis, Plăcinte Boierești, Prosecco Van, Republika Pljeskavica, Smokin’ Pig, Steakaway, Switchmorn, Two Chefs Food Truck, Via Gofreria, Za German – WurstWagen, Duma’s VAN, Food Stuff, Furgoneta Street Chefs, Miss Baker, Nori Yakitori, Simbio pe roți, IndiVan, Das Grillmobil by Bătrânu Sas,  Furgoneta Street Chefs.

Asta e doar încălzirea, pentru că pofta trebuie păstrată pentru evenimentul cel mare: Food Truck Festival, The Big One, care va avea loc în luna septembrie, la București și care va fi evenimentul  gastronomic al anului.  Nu va fi doar un festival street food, ci o explozie a gusturilor, aromelor, ritmurilor și culorilor, dedicat artei și mâncării stradale.

Aviary Photo_131702585050311091

În 2017, Bucharest Street Food Festival – The Carnival, a devenit cel mai mare eveniment de street food din Europa de Est și a reunit aproape 100 de comercianți de mâncare, cei mai mulți adunați vreodată în România. Pe lângă demonstrațiile culinare susținute de chefi cunoscuți, au avut loc și reprezentații a zeci de artiști locali și internaționali. Peste 50.000 de oameni au luat parte la evenimentul care a pus țara noastră pe harta celor mai renumite festivaluri de mâncare din Europa.

Așadar, planul e făcut: voi veniți cu pofta, prietenii și cu cheful de distracție, iar noi vă punem totul la dispoziție, pentru o sărbătoare așa cum se cuvine!

 

No Comments Yet

Comments are closed