Mara dă un nou glas folclorului vechi aromân

concert Mara

Duminică, 15 octombrie, de la ora 19:00, la invitația Creart, Mara va susține un concert deosebit în Teatrelli, în București, unde va interpreta cele mai frumoase cântece din folclorul aromân, într-o formă contemporană și o formulă live, împreună cu Meraki Ensamble.

Este imposibil să n-o îndrăgești pe Mara dacă îi asculți vocea, cântând sau vorbind, pe CD sau pe scenă, în spoturi la radio și tv, gazdă a festivalului Enescu sau pur și simplu pe stradă.

Prezență constantă în ultimii 20 de ani pe scena muzicală românească, Mara vrăjește întotdeauna, indiferent ce cântă, de la nu-jazz la world music, motiv pentru care a și fost invitată deseori de artiști de renume în concerte și turnee sau pe albumele lor, precum Subcarpați, Sensor, AG Weinberger, Vama Veche, Zob, Nemos, N.S.K. și mulți alții. De asemenea, a împărțit scena cu Faithless, Chicane, Prodigy, Scorpions, Genesis, Bonobo, Crystal Method și a participat la mai multe festivaluri și evenimente internaționale.

În prezent cântă cu membri ai Ansamblului Meraki în diferite formule și își pregătește noul album din această toamnă. Discografia ei oficială include peste 60 de piese și 8 videoclipuri, dar ce o distinge pe Mara este scopul profund de a se conecta cu publicul într-un mod aproape spiritual. Versurile ei conțin un mesaj puternic despre evoluția prin dragoste și sunt îmbrăcate muzical într-un melanj eclectic de instrumente live cu elemente electronice, de la tradițional la experimental. Fiecare apariție live este memorabilă, iar pentru acest eveniment Mara a pregătit un setlist bazat pe vechi melodii aromâne, pe care le va interpreta împreună cu alți muzicieni cu renume.

Biletele la spectacol pot fi achiziționate de aici.