„La Danseuse“, în deschiderea Bucharest International Dance Film Festival

 

Cea de-a treia ediție Bucharest International Dance Film Festival va fi deschisă de lungmetrajul „La Danseuse“, în regia lui Stéphanie di Giusto.

Bucharest International Dance Film Festival

Pelicula a avut premiera mondială, anul trecut, la Festivalul Internațional de Film de la Cannes, fiind inclusă în secțiunea „Un certain regard“.

„La Danseuse/ Dansatoarea“ spune povestea lui Loïe Fuller, o răsfățată a celebrelor spectacole de cabaret de la Folies Bergère (Paris), la începutul secolului al XX-lea. Cunoscuta dansatoare americană, un pionier al dansului modern, a fost și o sursă de inspirație pentru Toulouse-Lautrec, dar și pentru frații Lumière. Pelicula se învârte în jurul relației sale complicate cu protejata și rivala sa Isadora Duncan.

Rolul principal este interpretat de cântăreața Soko, distribuția fiind completată de Gaspard Ulliel, Mélanie Thierry, Lily-Rose Depp și François Damiens.

„La Danseuse“ va fi proiectat în premieră în România, la Bucharest International Dance Film Festival, pe 7 septembrie, la Cinema „Elvire Popesco“, anunță organizatorii.

Bucharest International Dance Film Festival va avea loc în perioada 7 – 10 septembrie 2017.

Tema ediției din acest an, „The Age of The Strange“, își propune o întoarcere la starea de natural, căutând modalități de expunere „techno-surealiste“, îmbrățișând contradicția și fragilitatea.

Contextul din ce în ce mai tulburător al unei lumi în situație de criză pune sub semnul întrebării autenticitatea existenței cotidiene, o lume aproape distopică în care am putea simți nevoia de autenticitate, simplitate, imperfecțiuni nefiltrate și identități nefixate.

Bucharest International Dance Film Festival este un proiect cultural organizat de Asociația Tangaj Dance, finanțat de Primăria Municipiului București prin ArCuB, în cadrul Programului cultural „București Oraș participativ“, cofinanțat de AFCN – Administrația Fondului Cultural Național, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei și al Institutului Cultural Român.

No Comments Yet

Comments are closed