Daniel Day-Lewis renunță la actorie

Daniel Day-Lewis, câștigător a trei premii Oscar, renunță la actorie, iar ultimul film în care a jucat va fi lansat pe marile ecrane în luna decembrie a acestui an, informează variety.com.

Actorul în vârtstă de 60 de ani a interpretat roluri dintre cele mai diverse, de la președinți și scriitori la hoți, într-o carieră de patru decenii.

Ultimul film în care a jucat – „Phantom Thread“, regizat de Paul Thomas Anderson – va fi lansat pe 25 decembrie 2017.

Daniel Day-Lewis nu a precizat care este motivul retragerii sale. Purtătorul de cuvânt al actorului, Leslee Dart, a confirmat informația: „Daniel Day-Lewis nu va mai lucra ca actor. Este recunoscător față de toții colaboratorii săi și față de publicul din acești ani. Aceasta este o decizie personală și nici el, nici reprezentanții săi nu vor face alte declarații pe acest subiect“.

 

Daniel Day-Lewis este singurul artist care a câștigat trei premii Oscar pentru cel mai bun actor în rol principal. A câștigat un premiu Oscar pentru rolul din filmul „Lincoln“ (2012), regizat de Steven Spielberg, un alt premiu Oscar l-a obținut pentru rolul din „Va curge sânge/ There Will Be Blood“ (2007), iar cel de-al treilea premiu Oscar l-a câștigat pentru rolul scriitorului și artistului Christy Brown din filmul „Piciorul meu stâng/ My Left Foot: The Story of Christy Brown“. De asemenea, Daniel Day-Lewis a mai fost nominalizat la premiul Oscar pentru rolurile din „Bandele din New York/ Gangs of New York“ și „În numele tatălui/ In the Name of the Father“.

Daniel Day-Lewis, născut pe 29 aprilie 1957, este fiul poetului Cecil Day-Lewis și al actriței Jill Balcon. Daniel Day-Lewis a debutat ca actor la vârsta de 14 ani, în filmul „Duminica însângerată/ Sunday, Bloody Sunday“, în 1971. De-a lungul carierei sale de peste patru decenii, Daniel Day-Lewis a colaborat cu unii dintre cei mai apreciați regizori de la Hollywood. Este considerat unul dintre cei mai buni actori ai generației sale, dar și cel mai selectiv.

Day-Lewis are trei copii și este căsătorit cu scriitoarea și regizoarea Rebecca Miller.

No Comments Yet

Comments are closed