Catwalk la concertul Andrea Bocelli din Cluj Emoții din Backstage

Visăm, ne dorim să ajungem undeva unde puțini ajung și facem mari sacrificii pentru asta. Dar cum să ajungem la succes fără să simțim efortul, fără refuzuri și piedici multe? În ciuda acestora, chiar dacă avem tendința de a renunța, trebuie să conectăm munca noastră, pasiunile noastre la un scop valoros, unul mai mare decât noi și să prindem curajul de a urca tot mai sus.

„Catwalk” înseamnă mai mult decât cele câteva minute petrecute de artist pe scenă, minute în care publicul se încarcă cu energia transmisă de artistul preferat (transformat de multe ori în idol). E vorba de emoție, talent și frumusețe reflectate pe chipurile artiștilor ce au trecut prin mâinile profesioniștilor în Backstage-ul concertelor, show-urilor, spectacolelor la organizarea cărora am contribuit.

Acele câteva minute pe scenă înseamnă munca a zeci-sute de oameni, toate activându-se în Backstage. Este vorba despre locul și oamenii care sunt într-o continuă forfotă: ceva lipsește, cineva întârzie, s-a defectat ceva, dintr-o dată toată lumea are emoții, e agitată. Și deși este dificil și solicitant, aici este adevăratul spectacol, cel puțin pentru noi! E ca-n viață, rezultatul este cel care ne bucură, dar cea mai mare satisfacție este atunci când ne gândim la drumul pe care l-am parcurs, la provocări și emoții! 😉

Vă imaginați, așadar, ce a însemnat pregătirea lui Andrea Bocelli și a artistelor care l-au acompaniat – soprana Elisa Balbo și cântăreața de muzică pop-operă Ilaria Della Bidia pentru concertul din 25 iunie, de pe Cluj Arena.

received_1787728517910819-01Pregătirea a început, ca în cazul fiecărui eveniment la care participăm, cu o cercetare a artiștilor cu care urma să lucrăm, pentru a ne da seama cât mai bine ceea ce își doresc și care ar putea fi exigențele în materie de hairstyling și make-up: ce fizionomie au, ce tip de păr, ce stil au adoptat la evenimentele recente, care este istoria lor în materie de look.

IMG_9113-01(1)IMG_9108-01(1)IMG_9101-01(1)Trei stiliști și doi make-up artiști din #Catwalkteam au fost prezenți în backstage-ul concertului de duminică. Pregătirea truselor a fost o nouă provocare, având nevoie de o gamă complexă de produse profesionale: pentru păr cu sau fără volum, cu sau fără strălucire, pentru fixare puternică sau ușoară. Să nu mai spunem de trusele de machiaj care au avut de la pensule și accesorii până la farduri, creioane, rujuri și glittere colorate. Cu alte cuvinte … am dus acolo tot salonul! 😀

Atmosfera din Backstage a fost dictată, însă, de atitudinea calmă și pozitivă a lui Andrea Bocelli, așa cum într-o orchestră Dirijorul dă tonul tuturor instrumentiștilor. Dedicarea, punctualitatea, precizia și emoția au fost, așadar, cuvintele de ordine.

Momentul întâlnirii cu marele tenor a fost, de asemenea, încărcat de emoții puternice. Am simțit pe deplin calitatea lui ca om și valoarea sa de artist. El zâmbește, ne caută vocea și ne spune gingaș de nevoile lui: Just water please … some corections and powder. Bucuria sinceră, precum și simplitatea dorințelor lui ne-au impresionat, liniștea și modestia lui Andrea Bocelli fiind îmbrățișate de întregul staff care i-a asigurat imaginea!

received_1787728507910820-01„Andrea este o mină de aur și o sursă de inspirație pentru noi toți, pentru oricine dorește să înfrunte greutățile, să aibă încredere în talentul și puterea lui, să-și urmeze visele și să creadă cu tărie în ele”, se destăinuiește Andreea Leonte, recent intrată în echipa noastră, make-up artistul care a avut grijă de Bocelli pe durata concertului.

IMG_9080Munca noastră a fost apreciată și a fost primită cu mândrie și exaltare de către marii artiști, iar pentru noi a fost o experiență de neuitat! Dovadă stau impresiile stiliștilor și make-up artiștilor prezenți în spatele scenei pe tot parcursul pregătirii specatacolului:

„O avalanșă de sentimente puternice m-au cuprins, de la fericire, bucurie, până când toată emoția a fost transformată într-o energie de nedescris. Această zi a fost încă o lecție, că Dumnezeu oferă ce e mai bun omului care știe să ofere și el. Andrea Bocelli este unul dintre ei.”, ne-a spus Oana Proștean, hairstylist.  

„O experiență inedită, cu emoții vibrante și o atmosferă diferită de cea din salon, care te propulsează constructiv. O trăire care mă va motiva cu siguranță în ascensiunea mea profesională.” este opinia Lindei Mărginean, make-up artist.

„Ochii plini de entuziasm, zâmbet larg, dar în același timp timid și preocupat…” ne împărtășește Radu Poruțiu, haistylist, despre starea lui de spirit, urmată de „Este prima mea experiență de backstage!”

IMG_9384-01(1)

Nu în ultimul rând, aș vrea să le aduc sincere mulțumiri colegilor care și-au dedicat timpul liber, duminica seara, pentru o prestație impecabilă … în backstage:

Ramona Mîndru

Radu Poruțiu: hairstylist

Oana Proștean: hairstylist

Linda Mărginean: make-up artist

Andreea Leonte: make-up artist

Dana Tole: fotograf

*Material realizat de Ramona Mîndru, manager al salonului Catwalk by Ramona Mîndru din Cluj-Napoca.

No Comments Yet

Comments are closed