Clujenii sunt invitați să ajute copiii cu autism

Luni, 13 martie, echipa 13 cu Atitudine sărbătorește trei ani de fapte bune și îi invită pe clujeni la o seară caritabilă, în cadrul restaurantului Chios Social Lounge, din Parcul Central.  Evenimentul ”Dare to Share” are loc anual, în luna martie, la Cluj-Napoca, și promovează atitudinea altruistă, adresându-se atât celor familiarizați deja cu proiectul 13 cu Atitudine, cât și celor care doresc să facă primul pas pentru a ajuta copiii cu situații speciale din comunitatea clujeană.

Afis Dare to Share 3 (1)

Ca și la celelalte ediții, și anul acesta evenimentul se încadrează în sfera fundraising-ului, banii strânși în urma donațiilor fiind redirecționați către Asociația Autism Transilvania, prin intermediul căreia, copiii care suferă de tulburări din spectrul autist beneficiază de terapii specializate și de atenție deosebită din partea a 34 de terapeuți/profesori și a peste 20 de voluntari.

13 cu Atitudine este un proiect caritabil lansat în 2014 de către Ramona Mîndru, manager al unui salon de înfrumusețare din Cluj. În fiecare zi de 13 a fiecărei luni, toate încasările salonului sunt donate spre diverse asociații sau fundații care se ocupă, în special, de copiii defavorizați din Cluj-Napoca sau din împrejurimi.

„Pe parcursul celor trei ani de când a fost lansat proiectul, am strâns peste 30 000 de euro, bani care știm că au ajuns acolo unde era nevoie de ei. Dincolo de aspectul financiar, sunt bucuroasă că am reușit să găsesc o modalitate de a-i face pe cei din jurul meu să conștientizeze cât de important este să te implici, așa cum poți tu. O dată pe lună, în data de 13, toți angajații salonului Catwalk by Ramona Mîndru sunt voluntari, toate încasările salonului fiind donate către cauza aleasă în luna respectivă. Anul acesta, am mers puțin mai departe și i-am încurajat pe fiecare să găsească singuri câte un caz căruia să îi dedicăm ziua de 13. Mai mult, am reușit să creăm în jurul nostru o comunitate de oameni care sunt devotați cauzelor 13 cu Atitudine și care ne ajută cu prăjituri, fotografii sau cu alte lucruri de care avem nevoie pentru ca atmosfera de la salon să fie una cât mai plăcută.”, a spus Ramona Mîndru, inițiatoarea proiectului.

În cadru evenimentului ”Dare to Share” din acest an va avea loc și o expoziție de pictură cu tablouri semnate de artiști precum Ramona Raus, Ovidiu Avram, dar și pictori renumiți de la Fabrica de Pensule, precum: Maria Balea, Dragoș Bădiță, Mihaela Buhaev, George Crîngașu, Maxim Liulca și Anna Olenicenco. Tablourile au fost donate de autori, iar banii obținuți din vânzarea lor vor merge tot spre cauza copiilor cu autism. Cei care se vor asigura că atmosfera va fi una plăcută și relaxată sunt componenții trupei Royal Avenue. Trupa pop rock/electro clujeană va susține un recital, după încheierea sesiunii de fundraising.

Informații despre eveniment și rezervări se pot face la adresa de e-mail office@catwalksalon.ro. Biletele se pot achiziționa de la salonul Catwalk by Ramona Mîndru (str. Mihai Eminescu, nr. 13) sau direct în seara evenimentului, de la restaurantul Chios.

Donații se pot face direct în contul Asociației Autism Transilvania:

RO20BTRL06601205H34389XX (RON), deschis la Banca Transilvania.

Alte informații puteți afla accesând: Dare to Share 3