Mediul de business din Cluj prin ochii Gabrielei Bradea

Gabriela Bradea este de 12 ani în sectorul bancar, cu toate că la terminarea facultății era convinsă că nu va păși niciodată într-o bancă în calitate de angajat. Dar a fost suficient să inceapă. A lucrat pe zonă de IMM-uri încă de la început, a desfășurat proiecte de dezvoltare a produselor și strategie a băncii, inclusiv în zone din Europa mai puțin favorizante dezvoltării lor (în Albania și Belarus). Îi place mediul de business din Cluj și efervescența lui și crede că punerea lui în contact direct, în întâlniri comune, ar trebui să fie o direcție clară în următorii ani pentru a formă o comunitate de business cu “voce”.

Cine e Gabriela Bradea? Câteva lucruri esențiale despre tine?

Sunt mama unei fetițe de 4 ani, soție, fiică și nici un rol la maxim de potențial. Îmi plac oamenii, de mică mi-am dorit să am suflete în jurul meu și mă motivează enorm de mult să las lucruri frumoase în urma mea.

Cum arată, după 12 ani, implicarea femeii în mediul de business, așa cum se vede prin ochii expertului?

Femeile în mediul românesc de business în 2017 nu mai au nimic de-a face cu cele de acum 10 ani. Sunt curajoase, vizibile și cel mai important, mult mai unite. Au început să apăra exemple în jurul lor, să aibă ambiții, să vadă că e ok să încerce, să nu le fie atât de frică să greșească. Lucrez într-un mediu “dominat” de femei, ultra responsabile, care acum au curajul să spună ce le place și ce nu, și care își pun mai puține bariere. Cea mai mare provocare mi se pare că rămâne, încă, să fim toate astea fără să renunatam la cele mai frumoase calități ale noastre și să debordăm de feminitate…ei, asta e o provocare cel puțin pentru mine.

Ce o motivează pe Gabriela să calce în fiecare dimineață (din nou) pragul BCR?

Pentru mine a contat mereu să fiu o parte din comunitate, cu un rol în ea. Astăzi, cel mai mult mă motivează să învăț lucruri noi și împreună cu echipă mea să învățam lucruri împreună, și să creștem. Îmi place să ne implicăm împreună în lucruri care fac diferență: să îi învățam pe copii despre bani, pe adulți despre cum să își utilizeze conștient banii, și să ne lărgim în fiecare zi zonă de comfort. Într-un mediu în care băncile nu și-au clădit imaginea de partener, cred că efortul nostru are cu atât mai mult sens și cred că vom ajunge să îmbunătățim asta.

Dacă ar fi să o iei de la capăt, ce ai alege?

Ooo….mi-e frică să mă gândesc la asta. La acest gând îmi spun mereu că nu aș vrea altceva, că ceea ce sunt azi mă face foarte mulțumită, că dacă nu ar fi fost toată perioadă anterioară, nu aș fiu eu cea de acum. Profesional vorbind, îmi place ceea ce fac enorm de mult și am avut șansa în această organizație să încerc foarte multe lucruri noi și să învăț enorm.

Personal însă, mi-aș plăcea să îmi dedic puțin mai mult timp mie și nu pentru vreun răsfăț apparent, cu doar că să mă cunosc mai bine, să îmi cunsoc emoțiile și să fiu un exemplu spiritual bun pentru fiică mea.

Unde te vezi peste 3 ani?

Peste 3 ani încă în bancă, dar mi-ar plăcea că până atunci, să fi găsit încă ceva pe care să îl încep în paralel, și care să îmi satisfacă nevoia de a contribui și mai mult în societate. Am multe idei, dar toate la timpul lor.