Dezvoltatorul software, Fortech, se extinde la Iaşi

Fortech, unul dintre cei mai activi dezvoltatori de software din Transilvania, cu capital 100% românesc şi peste 12 ani de experienţă, se extinde în zona Moldovei, încheind primul semestru al anului cu 3 centre operaţionale în România.

După ce la începutul lunii aprilie a deschis un birou la Oradea, Fortech inaugurează în luna mai centrul de operaţiuni de la Iaşi. Procesul de expansiune face parte dintr-un plan de consolidare a operaţiunilor anunţat încă de la finalul anului trecut. Biroul din Iaşi este amplasat într-un spaţiu închiriat din cadrul complexului Palas. Compania deţine sediul central, care funcţionează în regie proprie, şi încă 5 spaţii închiriate la Cluj Napoca.

„Acum 13 ani şi în fiecare etapă în care am analizat opţiunile de evoluţie, am ales calea antreprenoriatului, considerând că aceasta ne oferă libertatea de a creşte businessul în direcţia în care ne dorim. Extinderea operaţiunilor în mai multe zone geografice face parte din strategia noastră de consolidare. În anii precedenţi am acumulat experienţă tehnică, am rafinat procesele interne şi modelele de colaborare care ne permit astăzi să abordăm noi pieţe. Totodată, posibilitatea de a lucra remote în echipe distribuite, e un exerciţiu extrem de util pentru echipa noastră din care învăţăm bune practici ce pot fi apoi replicate în colaborările cu partenerii noştri”, a declarat Călin Văduva CEO Fortech.

Fortech_Iasi_receptie1

La momentul lansării oficiale, echipa tehnică din Iaşi numără 20 de programatori de nivel mid-senior cu expertiză în limbajele de programare Java, .NET și C++, expertiză de QA şi abilităţi de management de proiect. „Biroul din Iaşi a pornit ca o extensie a echipei din Cluj. Vizăm formarea unor echipe nucleu, specializate pe diverse tehnologii, urmând să transferăm aici module din proiecte importante”, a afirmat Marius Vânca, Business Unit Manager la Fortech.

Expertiza companiei acoperă toate domeniile tehnologice majore (.NET, Java, C/C++ PHP, Mobile), tehnologii de nişă, testare automată şi manuală. Aceasta reflectă paleta de oportunităţi disponibile pentru pasionaţii de tehnologie din regiunea Moldovei, după cum sublinează Ioana Sfârlea, Operations Manager pentru centrul de operaţiuni din Iaşi.

“Suntem încântaţi de energia și dinamismul comunităţii de ingineri software  pe care i-am întâlnit în Iaşi. Profilul universitar imprimă oraşului un spirit curios, deschis spre nou şi agil caracteristic oamenilor din regiune şi culturii noastre de companie. Aceste premise ne-au determinat să selectăm oraşul ca noua destinaţie de business. Căutăm astfel de oameni pentru echipele noastre de aici, oferindu-le posibilitatea de a lucra într-o echipă tehnică profesionistă şi în proiecte importante pentru clienţi din Europa de Vest sau din SUA. Deşi compania a crescut semnificativ ca volum ne-am păstrat orientarea înspre oameni, conturând un climat de lucru prietenos, cald şi de încredere. Acesta este contextul în care ne aşteptăm noii colegi. Momentan avem deschise 10 oportunităţi pentru software developers mid-seniori pe domeniile Mobile (Android & iOS), Front-End, C++, Automation Testing, Java, Web si o poziție de System Administrator.”

Fortech-010

Compania a înregistrat un ritm de creştere susţinut în utimii ani, depăşind în prezent numărul de 550 de angajaţi şi colaboratori. La finele anului trecut, Fortech a anunţat o cifră de afaceri de 18 milioane de euro pentru activitatea sa şi continuă astfel să fie unul dintre cei mai activi dezvoltatori pe piaţa jucătorilor de software din România. Procesul de extindere vine în completarea planului de investiţii derulat în 2013 la Cluj-Napoca, unde compania a inaugurat o clădire proprie de birouri de 5000 mp, care s-a ridicat la peste 3,5 milioane de euro şi acomodează peste 60% din angajaţi.