Comunitatea clujeană este invitată să se implice în realizarea proiectului parCURS URBAN!

Scena Urbană, invită din nou clujenii să-i sprijine în proiectele inedite realizate pentru comunitate. Someşul va fi pus în valoare, în 22 mai, de o serie de evenimente ce se vor desfăşura pe parcursul întregului râu în oraş.

„Comunitatea şi administraţia oraşului, alături de specialişti din diferite domenii sunt tot mai interesaţi de posibile soluţii şi strategii optime de relaţionare a spaţiului urban, a comunităţii cu Someşul”, precizează organizatorii evenimentului parCurs Urban.

La intrarea Someşului în Cluj se pregăteşte o instalaţie din sfere luminoase – „River Reflections” (arhitect Borslav Ignatov) – care va fi amplasată de ambele părţi ale podului Bulevardul 1 Decembrie 1918.

Comunitatea va avea un rol important în realizarea acestei instalaţii. Clujenii sunt rugaţi să doneze CD-uri pe care nu le mai folosesc. Este nevoie de un număr de 20.000 de CD-uri. Acesta pot fi duse la sediul Beard Brothers, str. Axente Sever, nr. 42, până la data de 13 mai 2016.

Cum va arăta instalaţia:

Evenimentele ce vor împânzi Someşul după lansarea şi prezentarea instalaţiei posibilă doar cu ajutorul comunităţii, sunt:

Program:

1. Deschidere eveniment 21.30 – trepte pe mal în zona ştrand Sun
Lansare sfere şi prezentare instalaţie “River reflections” arh. Borislav Ignatov (amplasată de o parte şi de alta pe podul Bdul 1 Decembrie 1918.

2.Percuţie – concert în zona verde de mal adiacentă Parcului Rozelor
Artişti : Dărăban Ioan, Popovici Alexandru, Samoel Lupea, Radu Haţegan

3.Toaca pe “Podul Albastru” lângă Parcul Babeş

4. Melodii din repertoriul Mariei Tănase interpretate de Veronica Macarie Moldovan acompaniată de Pusztai Aladar şi Baciu Ion – în zona de promenadă înainte de podul Garibaldi.

5.Podul Elisabeta – Trio baroc : Anna Szalasz Kiss – flaut, Dana Berci – flaut, Vlad Raţu – violoncel

6. Balconul palatului Berde: muzica arhaică –voce şi contrabass Alexandru Mânzat

7.Parcul Feroviarilor (pe podul metalic pietonal) cvartet: Alice Bacalu, Natalia Constantin, Rareş Muntean, Aurel Macovei

8. Structura metalică: strada Oaşului (înainte de Peco) .Jazz : Matei Creţiu Codreanu – saxofon, Andrei Mânzat- pian

9. Parcul Oaşului, în zona de mal între Nadăş şi Someş . Proiecţie film “Modern Times” – Charlie Chaplin cu începere de la ora 22.00.

10. Recuperare sfere luminoase în zona centurii Apahida-Vâlcele

Evenimentul face parte din programul Zilele Clujului şi este realizat de Scena Urbană, în parteneriat cu Primăria Cluj-Napoca, Beard Brothers, U Mobitelco şi United Business Center.