Cadouri de Dragobete, oferite de Victor Miron

Anul acesta de Dragobete sunt încurajate într-un mod inedit tradițiile naționale. Un tânăr poet din Cluj-Napoca oferă 100 de exemplare personalizate din volumul său de poezii tRai în doi. Tot ce trebuie să facă doritorii este să îi trimită autorului, până pe 24 februarie, un mesaj pe Facebook cu o poză cu ei doi în costume naționale și cu adresa pe care vor să le fie trimisă cartea personalizată.

”Cred că e mai bine să ii recompensăm pe oamenii care păstrează tradițiile în loc să îi culpabilizăm pe cei care nu o fac. Din acest motiv am decis să fac acest cadou cu ocazia sărbătorii de Dragobete”, spune Victor Miron.

Tânărul poet și-a anunțat intenția pe profilul lui de Facebook joi seara și în câteva ore a primit peste 10 imagini. Reacția promptă a oamenilor e oarecum ușor de explicat, nu în fiecare zi ai ocazia să apari pe coperta unei cărți.

“Coperțile le editez eu personal și am norocul să lucrez cu editura Colorama care poate tipări și câte un exemplar al unei variante de copertă. Ideea de a personaliza coperțile cu poze cu iubiți în straie populare are mult sens și prin faptul că titlul volumului e tRai în doi, iar de aici e doar un mic pas până la StRaiE în doi”, completează Victor Miron.

Aceasta nu e prima idee năstrușnică a lui Victor Miron legată de cărți. El este și inițiatorul campaniei de promovare a lecturii Cărțile pe față, în cadrul căreia s-au implementat inițiative ca: transport public gratuit pentru cine citește călătorind, intrare gratuit la Grădina Botanică dacă ai o carte la tine, service auto cu bibliotecă, bilblioteca vecinilor, cabinet stomatologic anti-cariat, biblioteci în aer liber, gala cititorilor, clasa cititoare și multe altele.