Proiectul Atipic Beauty revine la Cluj

12 fete frumoase imobilizate în scaune cu rotile vor prezenta creații vestimentare semnate de designerii români, în cadrul celei de-a șaptea ediții a proiectului Atipic Beauty, organizat de asociația Open Your Heart și agenția de turism Wens Travel. Este a treia oară când show-ul Atipic Beauty are loc în Cluj-Napoca, organizatorii alegând acest oraș datorită implicării puternice a comunității de business și a impactului pe care show-ul l-a avut în edițiile trecute.

_VLB8927

Spectacolul de modă va avea loc marți, 27 octombrie, ora 19.00 la Casino Parc – centrul de cultura urbană.

Cele 12 fete în scaune cu rotile vor fi însoțite pe podium de 12 persoane publice, în dorința de a elimina barierele din societatea românească și de a crea ideea de coeziune și incluziune socială a persoanelor cu dizabilități. În plus, pentru prima oară în cadrul Atipic Beauty, fostul rugbist, George Baltă, va fi prezent pe podium alături de Adina Buzatu, stylist vestimentar.

”Atipic Beauty este un eveniment unic în lume ca format şi este înregistrat ca brand. Chiar dacă societatea românească nu este pregatită încă să adopte acţiunile externe ale ţărilor care sunt familiarizate cu incluziunea socială a persoanelor cu dizabilităţi, noi ne-am propus să ne continuăm eforturile de promovare. Clujul este un oraș în care am fost mereu primite cu căldură și ne-am simțit extraordinar”, a declarat Magda  Coman, președinta asociației Open Your Heart. Inițiatoare a proiectului, Magda Coman este un fost model profesionist care, în urma unui accident, a ajuns să trăiască viața în scaun cu rotile.

”Deşi pare deja o obişnuinţă în viaţa evenimentelor din Cluj în luna octombrie, proiectul Atipic Beauty încearcă să elimine an de an câte o barieră din calea noastră pentru integrarea persoanelor cu dizabilăţi în societate. În plus, energia şi frumuseţea acestor fete va livra mereu o doză suplimentară fiecăruia dintre noi pentru a deveni mai buni şi toleranţi”, a susţinut Mihaela Călușer, managerul general al Wens Travel, organizatorul evenimentului.

Evenimentul este prezentat de Cosmina Păsărin și va fi întregit de trei miniconcerte susținute Maria Radu, Aminda și Paula Lezeu.

Colaborarea designerilor în proiect manifestă dorinţa acestora de a redefini ideea de frumuseţe şi perfecţiune prin realizarea unor ţinute pentru persoanele cu dizabilităţi, urmărindu-se astfel schimbarea ideilor preconcepute vizavi de aceste persoane.

_VLB8780

Lista designerilor români, care vor oferi ţinute participantelor, îi cuprinde pe: Anca Munteanu, Gabriela Atanasov, Diana Voevutki, Anca şi Silvia Negulescu, Framboise, Concepto, Borodi Veronica Stefania, Daleea, Guara, Istvan Cimpean, Alin Dinca (accesorii), Daniela Sala şi Laura Ion.

Personalitățile publice implicate în proiectul Atipic Beauty sunt:Atipic Beauty-2015-cluj

… / Oana Boc, lector la catedra de Lingvistică din cadrul UBB

… / Aurelia Cristea, deputat în Parlamentul României

… / Nina Moldovan, CEO Liberty Technology Park, membră AFA Cluj

… / Mihaela Andoni, manager Mido Studio, membră AFA Cluj

… / Ramona Mîndru, manager Salon Catwalk, membră AFA Cluj

… / Daniela Tecău, arhitect, membră AFA Cluj

… / Marieta Tămaş, avocat în Baroul Cluj

… / Ornela Radiş, prezentator şi realizator TV

… / Laura Ion, fashion blogger şi designer vestimentar

… / Sigina Luca, manager International Ballroom

… / Ioana Bora, fashion blogger

… / Sandra Bendre, fashion blogger

Clujenii sunt invitați să ia parte la un eveniment emoționat, o adevărată lecție de viață în care frumusețea interioară este cea care contează cu adevărat.