Oana Stan: „Echilibrul apare atunci când reușesti să le insufli celor dragi cât de mult îți iubești afacerea”

Oana Stan este co-fondatorea şi ambasadoarea brandului Techir, prima gamă de produse cosmetice și terapeutice care valorifică resursele naturale oferite de lacul Techirghiol într-un mod în care nu au mai fost exploatate până acum. Consideră că femeile antreprenor au puterea de a aduce valoare mediului de afaceri din ţara noastră şi crede că succesul lor se bazează pe atuuri descoperite şi nedescoperite încă.

oana stan 3

Care sunt atuurile pe care trebuie să le aibă o femeie antreprenor?

Consider că unul dintre atuurile cele mai de preț ale unei femei de succes și ale unei antreprenoare este curiozitatea. Având o minte iscoditoare, femeia antreprenor este mereu în căutare de oportunități, de proiecte, de soluții și de ce nu, de noi idei de afaceri. Îmi place să mă înconjor și să mă inspir de la femei antreprenor care au o gândire setată pe învățare permanentă, care tratează eșecul ca pe o lecție, care se lasă ambitionațe și motivate de răspunul „nu se poate” și care fac afaceri cu mintea și inima deschisă.

Cred în puterea femeilor antreprenor de a aduce plus valoare mediului de afaceri românesc și cred că avem multe atuuri descoperite și nedescoperite încă, ce ne ajută să facem acest lucru cu succes.

Cum găsiți echilibrul între business/carieră și familie?

Atunci când ai o idee de afaceri, apelezi la unul din cei trei potențiali finațatori/parteneri: friends, fools or family. În cazul meu, am avut norocul de a mă bucura de susținerea financiară și morală din partea părinților, tatăl meu îmi este mentor și mă sfătuiește pe zona de business development, în timp ce mama mea este un ajutor de nădejde în activitățile operaționale ale afacerii. Astfel, consider că o afacere de familie aduce foarte multe beneficii în stabilirea rapidă a echilibrului între viața personală și profesională.

Mai mult de atât, atunci când lipsesc de la birou, știu că afacerea este lăsată pe mâini bune, și acest lucru îmi permite să mă bucur de clipele libere mult mai relaxată.

În ceea ce privește viața de cuplu, faptul că relația mea a pornit în același timp cu afacerea, ne-a ajutat să devenim parteneri pe toate planurile. Este plăcut atunci când persoanele apropiate se implică cu sfaturi valoroase și cu idei la care eu uneori nu mă gândesc, deoarece sunt mult prea concentrată pe problemele interne și nu reușesc mereu să am o viziune de ansamblu.

Cred că echilibrul apare atunci când reușesti să le insufli celor dragi cât de mult îți iubești afacerea, iar ei dacă te iubesc pe tine, o vor iubi și pe ea și vor deveni un pilon de încredere în creșterea și dezvoltarea ei.

Ce sfaturi ați da femeilor care vor sa înceapă un business?

Să se inspire, să se înconjoare de persoane de la care au de învățat, să urmărească modelele lor de succes și pună în aplicare tot ce au învățat de la acestea. Totodată, ar trebui să acționeze, să își asculte instinctul și să se pregătească pentru multă muncă și să nu își piardă entuziasmul niciodată.

Le-aș mai sfătui să își creeze cât mai multe contacte prin implicarea în cât mai multe proiecte și activități. Networkingul este un instrument extrem de util, atât în găsirea ideii de afaceri, găsirea de potențiali investitori, găsirea de noi parteneri și clienți și ulterior în promovarea brandului lor.  Să nu uite că în momentul în care devin fondatoarele unui brand, devin și ambasadoarele acelui brand și trebuie să îl promoveze și  să îl reprezinte oriunde și oricând.

***

Oana Stan este modelul tânărului perfecționist și vizionar care a studiat în Europa și America și a ales să-și pună în practică toate cunoștințele acumulate pentru a pune pe picioare o afacere in Romania, care prinde tot mai mult contur pe zi ce trece. Și care promite că se va înscrie, peste ani, în topul brandurilor de referinţă din industria cosmetică românească.

Originară din Techirghiol, Oana a considerat că are misiunea de a-și repune orașul natal pe harta stațiunilor balneoclimaterice din Europa la loc de cinste, prin crearea acestei game de produse care se îmbogățește de la lună la lună cu produse noi, speciale, profesionale, mai naturale și mai accesibile decât oricare brand internațional.

Producția este condusă în laboratorul din Techirghiol de un chimist în baza formulelor create în colaborare cu laboratoarele cosmetice din Salsomaggiore Terme din Italia cu ingrediente la îndemână, chiar din inima lacului Techirghiol: apa salină şi nămolul sapropelic.

Oana este tânăra curioasă care ne demonstrează că nu vârsta este atuul în a-ţi crea o afacere care să fie prosperă, ci modul în care actionezi, susții, conduci și te implici în  dezvoltarea ei.

Însă, mai presus de toate, cel mai important este încrederea în produsele pe care le promovează și în miracolele pe care le poate aduce folosirea acestora.