Economia socială – climat propice pentru conservarea tradiției

Este vizibil faptul că există numeroase comunități ale căror nevoi sunt insuficient acoperite de către sectorul public sau privat. La fel de vizibilă este și nevoia de a păstra vie tradiția și arta meșteșugului.

Asociația Meșteșuguri de Câmpie organizează în data de 10-11 octombrie conferința „Meșteșugul și rolul structurilor de economie socială în păstrarea tradiției” la sediul organizației din comuna Răscruci, județul Cluj.

climb 2

Evenimentul se adresează persoanelor care îndrăgesc tradiția și sunt conștiente de importanța originilor în procesul de dezvoltare a comunității. La discuție vor participa angajați ai Structurilor de Economie Socială care au domeniul de activitate axat pe meșteșug, organizații culturale, designeri, precum și artiști meșteșugari din sfera accesoriilor hand-made, a costumelor populare, a broderiilor și produselor naturale, precum și specialiști din cadrul unor instituții culturale.

Cu acest prilej, vom aprofunda discuția privind posibilitățile de abordare a meșteșugului de către structurile de economie socială și rolul acestora în păstrarea și promovarea tradițiilor.

Gazda, Asociația Meșteșuguri de Câmpie a fost înființată în cadrul proiectului european finanțat prin Programul Operațional pentru Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU) SES-am deschide-te!; aceasta oferă încă de la începutul anului 2015 locuri de muncă persoanelor care au acces limitat pe piața muncii, din mediul rural, în calitate de structură de economie socială. Asociația produce în atelierul propriu țesături realizate exclusiv din materiale naturale la războaie de țesut tradiționale.

În cele două zile petrecute în natură, dimensiunea folclorică va fi antrenată de invitații din universul meșteșugurilor, într-o ambianță inspirată de Muzeul Etnografic al Fundației Kallós Zoltán.

Persoanele care activează într-o Structură de Economie Socială, designeri, meșteșugari, organizații culturale sau artiști care sunt dornici să participe la activitățile organizate sunt rugați să ne scrie la adresa office@climbcenter.ro . Înscrierile se realizează în limita locurilor disponibile până în 5 octombrie 2015.