The Power of Storytelling, a doua ediţie la Cluj

Conferința The Power of Storytelling revine, pe 14 octombrie, la Cluj. Construită în jurul ideii că poveștile pot schimba lumea, PoS aduce câțiva dintre cei mai experimentați și inovatori povestitori într-un eveniment care-ți va umple tolba cu unelte, sfaturi practice și inspirație.

Fie că ești jurnalist sau om de comunicare, marketer sau publicitar, ITist, artist, antreprenor, arhitect sau activist, poveștile te pot ajuta să-ți promovezi ideile, să crești o comunitate, să motivezi și să inspiri.

PoS Cluj 2015-page-001

PoS – Cluj Edition, crescută din conferința pe care revista DoR o organizează deja de cinci ani în București, aduce la cea dea doua ediție cinci speakeri premiați, cu experiență în varii domenii:

Jacqui Banaszynski are o experiență de peste 30 de ani ca reporter și editor în presa americană – a scris de pe toate cele șapte continente, inclusiv Antarctica. Cu seria „AIDS in the Heartland”, povestea unui cuplu de fermieri gay bolnavi de SIDA, a câștigat în 1988 premiul Pulitzer.

În prezent, predă la Missouri School of Journalism, e editor la Poynter Institute și trainer pentru jurnaliști din toată lumea.

Chris Jones scrie pentru Esquire US și ESPN The Magazine și e unul dintre vârfurile jurnalismului narativ. A câștigat două premii la National Magazine Awards: pentru „Home”, povestea a doi astronauți blocați în spațiu, și „The Things that Carried Him”, care reconstruiește călătoria trupului unui soldat ucis în Iraq.

Alex Gâlmeanu, unul dintre cei mai importanți fotografi români, a publicat în majoritatea revistelor din România și a fotografiat pentru campanii publicitare naționale și internaționale. E interesat de istoria fotografiei și poveștile spuse de imaginile de arhivă, experimentează și caută constant noi modalități de expresie.

Starlee Kine este producătorul serialului „Mystery Show”, unul dintre cele mai populare podcasturi de azi. A produs pentru This American Life și a scris pentru The New York Times, New York Times Magazine și Capital New York. E unul dintre inovatorii formei: a spus povești pe tocătoare de lemn, în benzi desenate și pe post-ituri animate.

Dragoș Bucurenci e trainer de comunicare, cu peste 1.000 de manageri instruiți în public speaking și storytelling. A construit ONG-urile Salvați Dunărea și Delta și MaiMultVerde, a scris pentru ziare și reviste, a produs și prezentat emisiuni TV. După un MBA la Stanford, a fost consilierul de comunicare al Comisarului European pentru Politici Regionale.

The Power of Storytelling – Cluj Edition va avea loc pe 14 octombrie, la Golden Tulip – Ana Dome Hotel. Află mai multe despre speakeri, program și înscriere pe thepowerofstorytelling.org/cluj.