Noaptea Devoratorilor de Publicitate sărbătoreşte 20 de ani

„Noaptea Devoratorilor de Publicitate”, unul dintre cele mai longevive evenimente din România, și nu doar, ajunge în acest an la cea de-a XX-a ediție. Ediția aniversară va avea loc în data de 21 noiembrie, în cele două orașe în care evenimentul a avut loc în fiecare din ultimii 20 de ani – București și Cluj Napoca.

Păstrând structura consacrată, 8 ore de selecție de spoturi publicitare din întreaga lume, presărate cu scurte pauze, evenimentul din Cluj se va derula, în acest an, la cinema „Florin Piersic”, începând cu ora 20:00. Amuzante sau șocante, surprinzătoare și întotdeauna foarte creative, spoturile publicitare prezentate reușesc să probeze, de fiecare dată, faptul că publicitatea este, totuși, o formă de artă, chiar dacă scopul ei final este unul pur comercial.

noapte devoratorilor de publicitate

Șansa „devoratorilor” este de a avea acces la producții care vorbesc despre istoria publicității de-a lungul timpului. Cinemateca Jean Marie Boursicot va livra, și în acest an, din arhiva proprie, spoturi de colecție pe care nici măcar spațiul generos al Internetului nu le regăsește. O arhivă a cărei importanță a fost recunoscută la nivel global, astfel încât prestigioase muzee din lume i-au alocat un spațiu dedicat.

Producțiile românești se regăsesc și ele în desfășurătorul „Nopții”; cele realizate în perioada comunistă făcând deliciul publicului de fiecare dată. Același public nu se sfiește să aplaude însă și producțiile de dată mai recentă, premiate la festivalurile de creație din Europa sau New York.

Organizatorii vor să se asigure că toți spectatorii vor rezista maratonului de proiecții, astfel încât îi vor „obliga” să se dezmorțească în pauze scurte, punctate de umorul lui Nicu Bendea, cunoscut stand up comedian. Pentru cei care vor să trăiască experiența evenimentului altfel decât din sală, proiecțiile vor fi realizate simultan și în holul cinematografului, într-un lounge special amenajat.

Biletele au fost puse, deja, în vânzare, la birourile Diesel Events, în incinta cinematografului „Florin Piersic” și online, pe www.eventim.ro. Prețul unui bilet este cuprins între 38 și 79 de lei, în funcție de locul ales în sală.

„Noaptea Devoratorilor de Publicitate” este organizată, la Cluj, de către Diesel Events iar producătorul general al evenimentului este Dan Chișu.