Concertul Al Di Meola din Cluj, aproape sold out

Al Di Meola va susține, în 14 august, de la ora 20:00, la Opera Națională, un nou concert la Cluj-Napoca. Artistul revine, pentru a doua oară în cariera sa, în acest oraș. Este un eveniment pe care clujenii l-au așteptat cu nerăbdare, astfel că, în prezent, biletele puse în vânzare sunt pe cale să se epuizeze.

Evenimentul face parte din turneul internațional „Elysium & More Unplugged“, cu care Al Di Meola a fost prezent, în ultima lună, în întreaga Europă. Este un spectacol pe care celebrul chitarist îl susține alături de Peo Alfonsi, chitarist și compozitor italian, și percuționistul maghiar Peter Kaszas. O companie selectă în care piesele celui mai recent album semnat Al Di Meola vor primi o vibrație specială, în varianta inedită unplugged, mult diferită de cea care poate fi ascultată pe album.

al di meola

Al Di Meola are, déjà, în palmares toate titlurile pe care un chitarist și le-ar putea dori. Ales de patru ori „cel mai bun chitarist de jazz al tuturor timpurilor“ de către revista Guitar Player Magazine, Al Di Meola a primit, în această vară, și  “Miles Davis Award” la Festivalul Internațional de Jazz de la Montreal, unul dintre cele mai mari festivaluri de jazz din lume, un semn al contribuției pe care a avut-o în muzica de-a lungul timpului.

“Elysium” este cel mai recent album al artistului, pe care acesta l-a gândit ca o reîntoarcere la jazz-ul pur, în care chitara are o vibrație specială. În varianta originală, piesele au fost înregistrate atât cu chitară electrică, dar și cu chitară acustică, astfel încât transpunerea lor într-o variantă unplugged a fost un pas venit natural. “Elysium” este “locul fericirii perfecte”, după cum îl descrie Al Di Meola, un amestec de rock și jazz în ritmuri delicate. “Acest album nu seamănă deloc cu niciun alt album al meu, e desăvârșit tocmai prin unicitatea sa, o esența a tot ceea ce am creat în cei 40 de ani de carieră”, afirma Al Di Meola într-un interviu.

Revenirea, după 4 ani, pe scena clujeană, este perfectă tocmai prin faptul că Al Di Meola a ales acest spectacol unic. Clujenii și-au confirmat notorietatea de public sofisticat care, deși este expus unui număr foarte de evenimente în această vară, a ales pentru o seară magia jazz-ului de calitate. În prezent, doar o mică parte din locuri mai sunt disponibile, ceea ce demonstrează, încă odată, că marii artiști vor fi întotdeauna apreciați la Cluj pentru rafinamentul lor.

Spectacolul “Elysium & More Unplugged” este organizat de către Diesel Events. Biletele mai pot fi achiziționate la casa de bilete a Operei Române și la birourile Diesel Events (Piaţa Unirii 10).  Pentru cei care doresc sa achiziționeze biletele online o pot face accesând link-ul eventim.ro.