Arta posibilului – Freestyling pentru fericire cu Georgiana Spătaru

Inspirată de Georgiana Spătaru aș putea scrie un jurnal al bunei dispoziții. Ce este, cum o obține, cum o presară-n toate palierele vieții și cum o face să dureze, e un melanj de charismă, pasiune, umor, sens, intuiție și autenticitate.

Efervescentă, întotdeauna zâmbitoare, pare că, orice-și propune, duce la bun sfârșit cu ușurință, în joacă și cu o formidabilă capacitate de a excela și de a se reinventa în tot ceea ce face: consultanță în resurse umane, antreprenoriat bio, cursuri Theta Healing, viața de zi cu zi.

Despre cel mai nou joc al ei,  Arta posibilului – Theta Healing cu Georgiana Spătaru, am aflat experimentând, savurând și întrebând:

Ce este Theta Healing și în ce fel  se deosebește de alte promisiuni de fericire durabilă?

georgiana spataruPrietenilor mei vechi le spun că Theta Healing este o tehnică. Ei mă întreabă dacă de meditație și eu răspund vag: ”Nu, de viață!”. Și fac asta în încercarea de a-i ajuta să uite de Georgiana cea prinsă în paradigma psihologului care credea că viața este grea și că doar muncind mult o putem face mai ușoară. Iar tehnică sună a ceva ce ei ar accepta mai firesc de la mine.

Celor pe care de-abia îi cunosc, le-aș spune că Theta Healing este o… ocazie! O providențială ocazie de a te mici într-atât încât să te înțelegi și totodată de a te expanda suficient, cât să poți să exprimi cea mai bună versiune a ta.

Însă, recunosc, cea mai amuzantă definiție a ceea ce înseamnă Theta Healing, am auzit-o la un cursant care, într-un testimonial spunea că “Theta Healing… nu iți prezintă peștișorul de aur, ci te transformă pe tine în unul!”.

Theta Healing te inițiază în arta posibilului, păstrându-te deopotrivă ancorat în realitatea concretă și conectat la natura ta spirituală. Nu e doar o tehnică funcțională de dezvoltare personală; întâi înțelegi cum funcționezi  tu ca trinitate – minte, corp, suflet și mai apoi devii arhitectul propriei vieți, sau, cum îmi place mie să spun, al propriului joc. În care orice este posibil!

Cât de simplu e să câștigi orice joc în care te prinzi sau în care te prinde viața?

Partea distractivă este că noi inventăm jocurile pe care le jucăm! Deci, nu avem cum să le pierdem! Mai mult, ne alegem cu cine să le jucăm, și chiar scenariul după care să se întâmple jocul. Se întâmplă să ne supărăm dacă am pierdut, fără să înțelegem de fapt că mintea noastră a obținut situația perfectă în care să se manifeste convingerea noastră că suntem prea mici pentru a câștiga. Pentru că orice am crede noi despre viață sau despre noi înșine, asistentul nostru (cel mai) personal – mintea – va face întocmai pentru a ne menține în starea de confort și a ne îndeplini realitatea propriilor convingeri.

Dacă ar fi să ne comparăm viata cu jocul Monopoly, lucrurile ar sta cam așa: regulamentul jocului reprezintă convingerile noastre de bază, acelea preluate din familie, educație sau anturaj. E de la sine înțeles că nu vom juca niciodată Monopoly cu cineva care știe doar șah sau remmy, corect? Așadar, întotdeauna stăm la “masă” cu cei care știu regulile jocului nostru! Dacă pe durata jocului de Monopoly crezi că celălalt câștigă mai ușor, iți asiguri rolul de pierzător și uite așa se explică de ce într-un grup care joaca des un joc de societate, este un câștigător marcant și un pierzător constant.

Turnura jocurilor noastre e dictată de convingerile noastre cele mai profunde de care suntem sau nu conștienți. Theta Healing ne oferă instrumente facile și plăcute să identificăm și să ne prelucrăm seturile de convingeri în așa fel încât să servească binelui nostru suprem, obiectivelor celor mai potrivite pentru o viață armonioasă, împlinită.

Ca la Monopoly, în jocul nostru numit viață, poți primi șanse, poți câștiga mult deodată sau poți pierde tot. Dar un lucru e sigur: dacă vrei să ieși din joc, iți afectezi coechipierii. Calitatea jocului depinde întotdeauna de integritatea, inteligența și atitudinea oamenilor. Având în vedere că noi facem regulile, putem să ne jucam de-a orice! Eu cred foarte tare ca viața este un joc, mai ales munca este un joc și sper să continui să tot aleg să mă joc… frumos!

georgiana curs

Dă-ne câteva motive pentru a intra în jocul Theta Healing!

Întotdeauna îmi întreb cursanții care este motivația pentru care ei vin la cursuri. Puțini sunt cei care vin cu un plan fix de-acasă, știind ce caută. Cei mai mulți vin în căutarea promisiunilor “tehnicii” Theta Healing și cu speranța ca le va fi potrivită! Și le este! Eu, acum câțiva ani, am fost inspirată de ideea de a înțelege cum pot să-mi înțeleg mintea și mai ales, cum pot s-o fac să coboare în inimă! Ca și consultant în managementul resurselor umane, am crezut dintotdeauna că singura resursă pe care cu adevarat o putem valorifica  este resursa umană. Dar nu înțelegeam cum să îmi conștientizez toate “gadgeturile” cu care am venit echipată și mai ales, cum le pot face să funcționeze la o capacitate… fericită!

Ce le recomanzi celor care caută rețete pentru fericire?

Să-și petreacă un pic de timp în bucătăria sufletului lor și să aibă curajul să încerce fericirea freestyle, să-și inventeze propria rețetă de fericire, ținând poate cont și de faptul că o prăjitură bună iese și cu zahăr de împrumut din vecini!

Mi-a plăcut mult o idee desprinsă din Conversații cu Dumnezeu, a lui Neale Donald Walsch: nu facem ceva pentru a fi fericiți, suntem fericiți și facem lucrurile din starea de fericire.

Cred că absolut tot ceea ce ne dorim, cu credință de mărimea unui fir de nisip, putem avea într-o secundă, chiar și experiența de a inventa rețeta proprie-i fericiri!

winners

Unde să-ți ieșim în cale?

Anul acesta îmi doresc să fie unul al întâlnirilor. Oamenii care ajung la cursurile mele sunt o inspirație pentru mine și mă ajută să nu uit că momentul în care începi să predai, e de fapt momentul în care începi să înveți! Așadar, îmi voi prilejui multe situații în care să învăț și să fiu aproape de prietenii mei curcubei! Parte din aceste întâlniri sunt deja pe site-ul Copiilor Curcubeu: www.copiicurcubeu.ro , pagina pe care o actualizăm mereu, cu planul de a ne (re)întâlni cu toți cei care simt că vor să se joace altfel și să deprindă arta posibilului!