Mă iubesc 4 ”bărbați”

Patru perechi de pantofi aliniate la intrare – de la mărimea 26 la 45, patru fulare și patru perechi de mănuși, patru haine și patru căciuli … gata de ducă. Patru farfurii doritoare de bunătăți și un frigider musai plin. Multe șosete desperecheate, cămăși cât vezi cu ochii și boys toys – de la trenulețe, avioane cu telecomandă, tobe și muuuulte gadgeturi pentru toate vârstele.

Cum e să fii singura reprezentantă a sexului feminin în casă, vă întrebați? Păi ia să vedem…

amalia

Discuții despre cele mai noi filme cu roboți – iar eu mă simt pierdută printre numele personajelor –  tot timpul noi, costume de țestoase ninja peste tot, puști, săbii și telecomenzi de toate tipurile. Să nu uit de muuulte baterii pentru multiplele gadgeturi/jucării.

Animale de tot felul. În curând cred că voi vinde bilete la intrare: arici, țestoase, iepure, porumbel. Papagalul a facut un exit rapid după vreo lună, și-a spus că nu e de el pe la noi și a zburat spre locuri mai primitoare… Și veșnica negociere: ”Mami vreau un șarpe sau măcar o tarantulă” Numai la gândul că un șarpe ar locui sub același acoperiș cu mine mă face să mă îngrozesc subit. Și apoi, să nu uităm de luptele cocoșești din casă, de săriturile riscante – băieții se cred un soi de Spiderman invincibil – și de continua negociere pe care eu și pater familiae o ducem: în seara asta, dacă se mai întâmplă, cine ajunge cu el/ei la Spitalul de copii Grigore Alexandrescu? Tu sau EU?

Deoarece, da… de la șoc și groază când vedeam sânge țâșnind din vreunul din puști am ajuns la un calm surprinzător (probabil într-o altă viață am fost chirurg): asesez cu ușurință gravitatea fiecărei lovituri, tăieturi și nu mă pierd cu firea, știu exact când e indicată o cusătură și când doar un simplu plasture. Să vă mai povestesc de nivelul de decibeli din casă? DUDUIE pereții la propriu!

Vecinul de vis a vis are doua fete. Dacă mai tragi cu ochiul pe geam, le vezi stând frumos în camera lor, în același loc, citind sau desenând, ore în șir timp în care tatăl își vede liniștit de emailuri și altele. În acest interval, la mine au loc adevărate ”războaie”, lupte frățești, sărituri de pe scări de pe ultima treaptă sau ciocniri interesante între mai multe tipuri de jucării, au loc medieri, negocieri complicate… În timp ce pereții trepidează, mă mai uit odată la vecin, în continuare e neperturbat la lucru în timp ce fetițele mai probează odată rochița păpușii, în liniște.

Și totuși, mă iubesc 4 ”bărbați”… Când le e greu, rău sau se simt triști  – eu sunt alinarea lor și strigătul lor mă cheamă întotdeauna pe mine. Când subiecte sensibile le apasă sufletul și au nevoie de înțelegere și empatie, eu sunt umărul pe care se răsfrâng  patimile lor. Cand vor să se simtă iubiți, alintați – brațele mele sunt cele ce-i cuprind și după care tânjesc. Când au un secret, cu mine îl vor împărtăși primii. Când vor suport în micile sau marile lor negocieri – spre mine vor veni. Din când în când, acel ”Te iubesc” venit din suflet, buchetul de flori pitit stingher la spate sau acel ”Mami, te iubesc până la lună”, sau ”Ba nu, eu te iubesc până la soare” mă face să-mi reamintesc cât de mult îmi umplu sufletul. Și apoi, dacă într-o zi îmi schimb coafura sau îmi pun o rochie nouă, fiecare va observa în felul lui, dar fiecare se va întrece în complimente deoarece, in ochii lor, eu sunt prințesa lor… iar fiecare dintre ei e un Făt Frumos cu care destinul m-a îmbogățit. Iar când sunt abătută sau bolnavă, 8 ochi vor fi pe recepție întotdeauna și ca niște radare, vor sesiza imediat și unul câte unul vor veni spre mine și mă vor întreba: Mami ești ”supălată”? Iubita ești ok?

Mă iubesc 4 ”bărbați” și fiecare vrea o bucățică din mine, pentru el și numai pentru el – dar eu sunt una singură și cel mai dificil este să-ți ”drămuiești” iubirea astfel încât nici una din cele 4 inimi să nu simtă ca primește mai puțin. Cel mai dificil este să fii alături de fiecare și să ai totuși răgaz să te iubești și pe tine din când în când ca să-ți poți alimenta magazia de resurse și pentru a putea dărui în continuare.

Indiferent de nebuniile de peste zi, seara primesc 4 îmbrățișări și 4 pupici, iar ochii lor spun: ”Ești cea mai importantă pentru noi” și asta mă face să mă simt cu adevărat norocoasă!

Amalia Sterescu
Amalia Sterescu

Bună, sunt Amalia Sterescu şi cred în furtuni. Mai cred în puterea experienţei: pe mare zbuciumată şi vreme rea învaţă navigatorii meserie, nu pe mări calme şi liniştite. Orice furtună e o provocare să te reinventezi şi îţi răsplăteşte apoi îndrăzneala cu fiecare nou tărâm descoperit.