Life as an event

Cât de importantă este fericirea pentru tine? În jurul meu, rar întâlnesc oameni care să aibă ca valoare supremă un alt indicator. Ferice de ei! Dacă ai scopul suprem banii, creșterea copiilor, gentilicile sau sexul -simplu și la obiect – perfect realizabil. Problema apare însă atunci când vrei să fii fericit. Fericirea e freestyle, nu are reguli, nu are hărți, e individuală, modulabilă și înșelătoare. O fata Morgana care te hăituiește pe tot parcursul scurtei tale vizite în această lume.

photo

O soluție pe care o practic de ceva vreme te poate aduce mai repede și mai des acolo, în calea fericirii. Această soluție am învățat-o din designul interior, acolo unde fiecare proiect se descompune în părți mici, dar care toate trebuie sa fie perfect fericite.

Așa și noi, dacă ne descompunem ziua în momente mici, dar toate fericite și gândite astfel încât toate să contribuie la fericirea noastră, putem spune că tratăm viața ca pe un eveniment în care ne asigurăm că toate elementele care fac parte din planningul nostru ideal sunt acolo.

Un exemplu banal poate veni din modul în care îți mănânci omleta dimineața. Nu e același lucru dacă te îngrijești să-i acorzi: timp, un șervet curat, o farfurie albă, o ceașcă de cafea care să-ți aducă aminte de micul dejun toata ziua, o floare proaspătă într-un pahar și un zâmbet atunci când vezi câte îți rezervă dimineața, doar ție. Nu intru la creație să spun că atunci când omleta este făcută de your best half posibil că aduce plusul de fericire acestui mic prim eveniment din ziua ta.

Cred că oamenii se împart în 3 categorii de eventplanneri, procentele în ordine descrescătoare :

  1. Unii care nu sunt curioși, nu vor să știe și le este perfect – norocoșii
  2. Unii care ar vrea, dar le e teama să încerce să fie diferiți – dacă nu cunosc terenul, daca greșesc? – Îndrăznește!
  3. Unii care iubesc viața și o iau ca pe un eveniment important în fiecare zi – noi.

Tu în care categorie ești?

Sursă foto: arhiva personală Genoveva Hossu

Genoveva Hossu
Genoveva Hossu

Genoveva Hossu este Owner Ingeno. Decoratorul este un artist al cărui talent este acela de a dezvălui personalitatea clienților săi.