Lumea mea e perfectă

Nu sunt omul bilanțurilor făcute la cumpăna dintre ani sau la inevitabilele aniversări. Bilanțurile le faci atunci când simți, poate atunci când ajungi la un soi de limită și mintea se întreabă: de ce?

Zilele trecute, un moment deloc potrivit având în vedere delirul modei „ne mutăm de Crăciun”, mintea mea s-a blocat la întrebarea „pentru ce mă chinui atât”. De ce spăl pe jos un apartament în Mureș, la ora 23, cu balerinii Chanel (iubiții mei) plini de moloz și praf. De ce iubesc cu atâta patimă ceea ce mă înconjoară?

1551583_452242931569243_1640966990_n

Drumurile multe, bune și nebune, sunt un bun prieten (alături de Adele). Pentru că m-au ajutat să găsesc răspunsul!

Pentru că îmi pasă. Îmi pasă de oameni, îmi pasă de lucruri, îmi pasă de sentimente și mai cred că lumea poate fi perfectă. Fiecare dintre noi are perfecțiunea lui, de aici discordanța dintre lumi și percepția unora că lumea nu e perfectă. Boala – nu știu de ce există, are și ea clar ceva de reglat cu noi sau cu cei dinaintea noastră. În rest, lumea e perfectă. Din greșeli învățăm mereu, ne oferă lecții pentru care nu putem decât să mulțumim – pentru că din cele mai mari greșeli învățăm cele mai valoroase lecții.

Mi-ar plăcea să dispară mârlănia, invidia, gelozia, falsitatea și superficialitatea, dar în lumea lor …e perfect. Pentru ei, cel puțin. Pentru că sunt la fel, se înțeleg între ei foarte bine având aceleași direcții.

Bilanțul meu e perfect. Îmi doresc să vi-l faceți și pe al vostru la fel, doar apelând la aceleași seturi de valori care vă înconjoară. Haideți să învățăm să trăim cu emoții pozitive, asta să fie rezoluția noastră de final de an.

Restul e …poveste.

Genoveva Hossu
Genoveva Hossu

Genoveva Hossu este Owner Ingeno. Decoratorul este un artist al cărui talent este acela de a dezvălui personalitatea clienților săi.