TEMPS D’IMAGES 2014 – Ce ne hrănește?

Între 6 şi 16 noiembrie va avea loc la Cluj-Napoca cea de-a 7-a ediţie a festivalul Temps d’Images, care cotinuă demersul de a prezenta interacțiunea dintre dans, teatru și video pe scena contemporană de artele spectacolului.

Anul trecut am vorbit despre solidaritate, acum doi ani am încercat să ne imaginăm viitorul. Festivalul TEMPS D’IMAGES aduce pe masă o întrebare care ne frământă și care devine tot mai stringentă azi: Ce ne hrănește?

Ce ne hrănește? este întrebarea de la care se porneşte în dezvoltarea tematicii pentru ediția din 2014, în care se încearcă articularea nevoilpr societății contemporane creând un context artistic în care acestea devin vizibile și sunt dezbătute.

În 2014 se va vorbi despre diferite motivații care ne fac să mergem mai departe, dându-ne impulsul de a găsi soluții creative la probleme (g)locale.

Lansăm artiștilor și publicului festivalului întrebări diverse – Ce ne hrănește fizic și ce ne hrănește spiritual, cine sunt cei care produc hrana noastră și care sunt problemele pe care le putem formula în jurul acestei teme? Credem că pentru subiecte atât de complexe nu există răspunsuri unice și invităm publicul să le formulăm împreună. 

temps dimages

Componentele diverse ale festivalului  își propun să contureze imaginea timpului nostru așa cum se vede din perspectiva creatorilor contemporani.

Spectacolele de teatru, dans contemporan și performance vin în acest an din România, Serbia, Polonia și Belgia. Vom avea 18 spectacole de teatru și dans contemporan și ne vom întâlni în festival cu creatorii lor.

Prezentările și dezbaterile din cadrul festivalului vor oferi ocazia publicului să descopere artiștii din spatele spectacolelor prezentate sau să se întâlnească cu invitați care declinează din punct de vedere social, politic sau artistic tema hranei.

Trei ateliere intensive vor avea loc pe parcursul festivalului: un atelier  un atelier de gândire critică, un atelier de intermediere culturală și dezvoltarea publicului și un atelier interdisciplinar.

Festivalul prezintă publicului și o expoziție cu lucrări video ale artistului Ciprian Mureșan și 9 proiecții de filmprintre care filmul Pașaport de Germania, regizat de Răzvan Georgescu, prezentat în premieră la Cluj în cadrul Temps d’Images, în data de 12 noiembrie 2014.

Întreg programul festivalului se găseşte pe tempsdimages.ro.

Spaţiile în care se desfășoară festivalul în acest an sunt: Fabrica de Pensule, Sala Radio, Teatrul Maghiar de Stat, Casa TIFF, ZUG.zone, Reactor de creaţie şi experiment, Casa Tranzit, Cafeneaua La Cizmărie, Piața Hermes (cartierul Gheorgheni), Piața Flora (cartierul Mănăștur), Liceul Teoretic Mihai Eminescu.

TEMPS D’IMAGES e locul unde chestionăm și dezbatem teme care pornesc din cotidian și ajung pe scenă, este locul unde imaginea timpului nostru este subiect de reflecție ghidată pe marginea unor subiecte pe care le considerăm relevante și pe care le recunoaștem constant în jurul nostru.