2 ani

Schimbarea mare s-a produs cu 2 ani în urmă. Niciodată nu mi-aș fi închipuit că 2 ani pot însemna atât de mult.

Până acum 2 ani credeam că viața nu are început și, evident, nu are sfârșit. Vedeam timpul ca un fel de „mâine” permanent și niciodată nu mă interesa ce este dincolo de mâine. Știam cu deosebită siguranță de faptul că băncile sunt un fel de canal de intrat – cheltuit bani, niciodată de acumulat bani (să nu faceți ca mine). Eram convins de faptul că ceea ce este în jurul nostru se schimbă doar dacă vrem noi să se schimbe, niciodată din voința altora. Eram perfect stăpân pe timpul meu, pe acțiunile mele, pe cărțile mele. Mă bucuram în tihnă de muzică, de studiu, iar în muncă îmi selectam clienții și activitățile astfel încât munca să fie o plăcere. Totul era calm și liniște.

alin-ivan

Deodată am întâlnit-o pe ea.

Și, de doi ani, trăiesc ca într-un vârtej. Mi se pare că viața a primit alt ritm căruia, ca să-i fac față, trebuie să alerg cu sufletul la gură. Au apărut prietenii noi și călduroase, au apărut schimbări la care, acum doi ani, nici măcar nu m-aș fi gândit. Au apărut priorități noi care, acum doi ani, n-aș fi crezut că pot exista. Timpul s-a comprimat și trebuie să fac din ce în ce mai mult în timp din ce în ce mai puțin. Destinația banilor s-a schimbat radical: de la cărți, teatre, muzee la locuințe, mobile și cadouri pentru copii. Au apărut schimbări pe care credeam că le-am generat eu, dar, de fapt, erau generate de alții. Am schimbat orașul în care locuiesc și, odată cu el am schimbat ritmul de muncă, activitățile și clienții.

Și-mi pare că trăiesc doar de doi ani.

Alin Ivan
Alin Ivan

Economist, Certified Management Consultant. Alin Ivan s-a alăturat echipei SVASTA în 1999, fiind implicat în principal în proiecte de management financiar şi analiza investiţiilor.