Laura Ion şi dragostea sinceră pentru modă

Pe Laura Ion, unul dintre cei mai bine vânduţi designer la Vestige Prêt-à-Porter, am lasat-o să se prezinte singură pentru că o face atât de bine, atât de frumos.

479381_10200115347823332_672107103_o

“Drumul meu ȋn lumea modei a ȋnceput la vârsta de 14 ani, când am ȋnceput cariera ȋn modeling. De atunci am ştiut că locul meu este acolo. Absolventă a Universităţii de Artă şi Design Cluj-Napoca 2004-2008, am aşteptat patru ani momentul oportun pentru a-mi ȋncepe propriul business ȋn modă.

Iubesc ceea ce fac şi ȋmi doresc din tot sufletul să ajung ȋn cât mai multe ‘dressinguri’ din lume . Pornind de la motto-ul ”Everyday is a fashion show and the world is your runway”, creaţiile mele se doresc a fi unele speciale şi feminine, propunându-mi să scot ȋn evidenţă persoana ce le poartă. Vreau ca fiecare clientă ce alege creaţiile mele să se ȋndrăgostească de fiecare produs cumpărat şi să se redescopere cu fiecare articol probat. Nu am un stil excentric, dar nici comun. Fie că fac un top colorat de zi cu zi, fie că fac o rochie brodată manual, fiecare creaţie ȋmi aduce satisfacţie atunci când este apreciată de cineva .

[easyrotator]erc_1_1408335217[/easyrotator]

Mă inspiră tot ceea ce ne ȋnconjoară, de la fiecare gând, acţiune, loc sau sentiment. Mai am multe de ȋnvăţat, dar sunt optimistă ȋn privinţa potenţialului meu. Fiecare colecţie este gândită şi inspirată din viaţa de zi cu zi. ”Wonderland” este o evadare din lumea cotidiană ȋn cea imaginară, plină de fantezie, ȋn care ȋncercăm să ne refugiem când simţim că societatea ne sufocă cu problemele ei. ”Vanity” este o colecţie ce are la bază vanitatea şi dorinţa de a fi cele mai frumoase şi a atrage atenţia celor din jur. Nu ȋncurajez trufia sau mândria, dar ȋncerc să fiu realistă şi să accept că şi acest aspect face parte din viaţa noastră.

[easyrotator]erc_23_1408335306[/easyrotator]

Moda este o limbă universală ce ne permite tutor să comunicăm prin intermediul hainelor şi să trasmitem mesaje celor din jur fără să fie nevoie de cuvinte sau semne. Hainele fac parte din noi şi reprezintă parte din pesonalitatea fiecăruia. Drumul este lung şi mereu ȋnveţi câte ceva, trebuie doar să fii receptiv la ceea ce te ȋnconjoară şi să descoperi ȋn fiecare detaliu un potenţial punct de inspiraţie.”

Simina Cheteleş
Simina Cheteleş

Am urmat Academia Blondy, prima academie din ţară care oferea titlul de hairstylist. Aceasta m-a făcut să ȋnţeleg că drumul meu ȋn viaţă este lumea esteticii, pasiune pe care am urmat-o ȋn toţi aceşti ani ȋn seminarii de specializare şi competiţii naţionale şi internaţionale, astfel ȋncât ȋn 2008 am luat marele premiu şi am ajuns să reprezint România la Campionatul Mondial de Coafură de la Berlin. Toate aceste realizari mi-au deschis oportunitatea de a deveni trainer naţional.